Új vallási televíziót gründolnak a katolikusok

— Felvéve: , ,
Létrehozás: 2010. október 13., 11:15 Legutolsó módosítás: 2010. október 13., 11:16

Budapest – A történelmi felekezetek bevonásával új vallási csatorna beindítását tervezi a katolikus alapítású Szent Péter és Pál Apostol Médiaközpont Közhasznú Alapítvány. Az atv.hu információi szerint Szederkényi Károly esperes, plébános, az alapítványi kuratórium elnöke nem csak a társegyházakat, hanem a Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest, Szászfalvi László államtitkárt és Szalai Annamáriát, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnökét is megkereste az ügyben, hogy a kormányzat támogatását kérje. Forrás: atv.hu

A televíziós csatornák között már van olyan, amely tisztán vallási alapon működik: a Pax Tv.  Ez azonban nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, anyagi forrása gyakorlatilag nincs, éjszakánként pedig több órás jósműsort üzemeltet, hogy minimális bevételt teremtsen a televízió fenntartásához. Katolikus  vélemények szerint ráadásul kevés benne az egyház tanítása, viszont feltűnnek benne „szektás" gondolatok.

A nehéz helyzetbe került csatornát jelenlegi tulajdonosai eladnák. Az érdeklődők között van a Szent Péter és Pál Apostol Médiaközpont is, amely az adás-vétellel látná biztosítottnak egy saját vallási csatorna elindítását. A mai kábelszolgáltatási rendszer ugyanis nem teszi lehetővé új csatorna bevezetését, viszont a Pax Tv már eleve ott van 1,5 millió háztartásban.

Az alapítvány a történelmi egyházakat azért kereste meg, hogy közös szándéknyilatkozatban kérjék a kormányzat támogatását a projekthez.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben