Tűzifaakció az árvízkárosult családoknak

Létrehozás: 2011. február 09., 09:54 Legutolsó módosítás: 2011. február 09., 09:54

Felsőzsolcán, Ónodon és Sajóládon 1,5 millió forintnyi, csaknem 50 tonna tűzifát osztott szét február 8-án a Katolikus Karitász az árvízkárosult családoknak. Forrás: MTI

A Magyar Katolikus Egyház hivatalos segélyszervezete, a Katolikus Karitász a tavaly tavaszi árvíz óta folyamatosan dolgozik a károsult családok megsegítésén, otthonaik felújításán, mindennapi életük újrakezdésén. A szervezet munkatársai kiemelt figyelmet fordítanak a biztosítással nem rendelkező rászorultakra.

Az árvízi károk hivatalos felmérése után Felsőzsolcán több száz család maradt segítség nélkül. A Karitász így az eredetileg vállaltakon túl további 200 ház felmérését és rendbetételét vállalta. A segélyszervezet eddig összesen 478 házat újított fel Észak-Magyarország 18 árvíz sújtotta településén.

A felújítási munkák mellett a szervezet karácsonyi ajándékozással is segített a bajba jutott több száz családnak, melyeknek karácsonyfát, ajándék- és élelmiszercsomagokat, s az ünnepi asztalra való pulykát osztott szét.

A téli hideg további feladatokat ad a Karitász munkatársainak, hiszen sok család házában még nem, vagy alig lehet fűteni. Február 8-án három településen, Felsőzsolcán, Ónodon és Sajóládon összesen 1,5 millió forintnyi, csaknem 50 tonna tűzifát osztott szét a szervezet mintegy 80 rászoruló családnak.

A segélyakció délelőtt 10 órakor Felsőzsolcán, a Rózsa utca 14-15. szám alatti ház előtt kezdődött Écsy Gábor országos karitász igazgató jelenlétében. A tűzifát onnan indulva egy kamionról tették le az érintett házak előtt.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben