Tüntetés az óvodásokat szabályozó rendelet ellen

Létrehozás: 2010. április 19., 08:55 Legutolsó módosítás: 2010. április 19., 08:56

Szigetszentmiklós – Fáklyás felvonulással tiltakoztak az úgynevezett gender-kormányrendelet ellen Szigetszentmiklóson tegnap este. Több százan az ellen tüntettek, hogy a rendelet szerint szeptembertől az óvodákban a gyerekek nemi identitását nem szabad befolyásolni. Vagyis a kisfiúknak autót, a kislányoknak babát adni, ha játékot kérnek. A felvonulást a szigetszentmiklósi keresztény egyházak a nagycsaládosok egyesületével együttműködve szervezték. Forrás: dunatv.hu

Óvódások játék közben. A novemberi kormányrendelet szerint az óvodákban kerülni kell a gyerekekben a nemi sztereotípiák kialakítását.

„A kislányból legyen nő , a kisfiúból férfi legyen!” Ennyit szeretnének a keresztény egyházak és a nagycsaládosok. Nekik ugyanis nem tetszik az új rendelet. Debreczeni Zsuzsa szerint a család egy nőből és férfiból és persze gyerekekből áll.

– Ehhez bizony mindenkinek tisztában kell lenni azzal hogy mit jelent férfinek és nőnek lenni és ezt már a gyerekkorban kell elkezdeni természetesen nevelni.

A szervezők szerint a gyerekeknek igenis gyermekkoruktól kezdve tisztában kell lenni azzal, hogy nővé vagy férfivé válnak majd.

– Ez a rendelet egyrészt a kereszténységet támadja, másrészt pedig a család intézményét gyengíti, és ahogy az előbb említettem a csonka családok nagy száma így is gondot okoz a magyar közösségékben. 

A fáklyás menethez több százan csatlakoztak.

Videó: http://www.dunatv.hu/itthon/tun_tet_es.html

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben