Tizenötmillió forint gyűlt össze Mága Zoltán Deák téri koncertjén

Létrehozás: 2010. június 25., 09:55 Legutolsó módosítás: 2010. június 25., 09:56

Budapest – Több mint hárommillió forint adományt gyűjtött össze az árvízkárosultak megsegítésére a fővárosi a Deák téri evangélikus templomban tartott szerda esti jótékonysági koncertjén Mága Zoltán hegedűművész, míg más jellegű felajánlásokból mintegy 12 millió forintnyi gyűlt össze. Forrás: MTI

Tizenötmillió forint gyűlt össze Mága Zoltán Deák téri koncertjén

Fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna

Mága Zoltán a koncerten egy mesterhegedűt bocsájtott árverésre, amely egymillió forintért talált gazdára, de mint az MTI-nek csütörtökön elmondta, az adománygyűjtés során további 2,1 millió forintot gyűjtöttek össze a zsúfolásig megtelt templomban a közönség soraiból.

Az árverés során elkelt hegedű egyfajta „vándordíj” szerepet tölt be, mert bizonyos idő után visszakerül a tulajdonába, hogy egy újabb jótékonysági cél és ügy érdekében újból gazdára találjon – tette hozzá. Az összegyűjtött pénzadományt a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet osztja szét az árvízkárosultak között, míg a hegedű árát azoknak a Borsod megyei településeknek az általános iskolái kapják beiskolázási segélyként, ahol a természeti katasztrófa során adományaival megfordult.

A művész májusban mintegy ötmillió forint értékben ruhaneműket, ágyneműket és törülközőket vitt azoknak a boldvai, abaújszántói és sátoraljaújhelyi embereknek, akiket az árvíz miatt kitelepítettek, majd több mint tízmillió forint értékben vitt adományokat a júniusi áradáskor a felsőzsolcai, edelényi és szendrőládi embereknek.

Mága Zoltán tájékoztatása szerint a szerdai jótékonysági koncert másik nagy felajánlása az Apáczai kiadó vezetőjétől érkezett, aki vállalta, hogy az árvíz sújtotta települések valamennyi általános iskolásának ingyen biztosítják a tankönyveket a következő, 2010-2011-es tanévre. Ezen felül cipőket, ruhákat, iskolatáskákat és felszereléseket kapnak a szeptemberi iskolakezdésre az árvízkárosult gyermekek.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben