Templomfelújítási munkák menthetnék meg az építőipart

Létrehozás: 2009. augusztus 05., 12:27 Legutolsó módosítás: 2009. augusztus 05., 12:30

Győr – Templom felújítási program adhatna munkát az állás nélkül maradt munkásoknak: Az elmúlt egy évben tízezernél is több munkavállaló vesztette el az állását az építőiparban. Nekik komoly anyagi segítséget jelentene, ha legalább ideiglenesen tudnának olyan munkát végezni, amelyek az önkormányzatok, az egyházak és az építőipari vállalkozások összefogásával valósulnának meg. A győri Leier csoport szerint a templomfelújítások lehetőséget teremtenének az állás nélkül maradt építőipari munkásoknak, ezért pályázatot hirdetett. A cég vezetője szerint, ha az állam, az önkormányzatok és cégek követnék a példáját, akkor beindulhatna egy templomfelújítási program is. Forrás: tozsdeforum.hu

Templomfelújítási munkák menthetnék meg az építőipart

A kép illusztráció

A templomfelújítások lehetőséget teremthetnének arra, hogy azok, akik a pénzpiaci válság kirobbanása után (2008. szeptembere után) vesztették el munkahelyüket újra munkát kapjanak – mutatott rá Komlós Andor, a Leier ügyvezetője. Különösen igaz ez a vidéki, kisebb településekre, ahol az átlagnál nagyobb a munkanélküliség – tette hozzá.

A Leier becslése szerint minden megyében legalább 300-400 templom-kápolna, harangláb van, amelyek zöme felújításra szorul. Komlós Andor úgy véli, a kistelepüléseken található ingatlanok állagmegóvására kiírt pályázatok segíthetnének abban, hogy munkát kapjanak ismét az állasukat elvesztett építőipari munkások!

A Leier cég most pályázatot írt ki annak érdekében, hogy a Magyarországon található kistelepülések is lehetőséget kapjanak arra, hogy főtereiket/templomtereiket felújítsák. A pályázatra elsősorban olyan kistelepülések (3000 fő-nél kevesebb lakosú települések) Önkormányzatainak terveit várják, akik az elavult, gyakran megközelíthetetlen főtereiket/templomtereiket szeretnék felújítani.

A legigényesebb pályázati tervet kidolgozó település 500 nm térkövet kap térítésmentesen a Leier cég által gyártott térkövekből. Az önkormányzatnak pedig azt kell vállalnia, hogy munkálatokat elsősorban helyi szakemberekkel végezteti el, akik a pénzpiaci válság kirobbanása után vesztették el munkahelyüket.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben