Támogatja az Üdvhadsereget a magyar First Lady

Létrehozás: 2010. november 15., 11:23 Legutolsó módosítás: 2010. november 15., 11:24

Idén novemberben az Üdvhadsereg hazai újraindításának 20.évfordulóját ünnepeljük. A jubileumi konferencia fő támogatói közt van Schmitt Pálné Makray Katalin is. Forrás: mindennapi.hu

A háborútól meggyötört és megcsonkított Magyarországon a hatalmas munkanélküliség és  a nyomor emberek ezreit sodorta kétségbeesésbe. Számtalan férfi keresett vigaszt az alkoholban, sok nő kereste kenyerét az utcán, s nem kevesen  az öngyilkosságban látták a kiutat. Nagy igényt pótolt az Üdvhadsereg lélekmentő és nyomorenyhítő munkája, amely hamarosan több városban is követésre talált. Szolgálatuk nyomán 1945-ig  az országban harminc segítő központ jött létre, amelyekben lelki és testi nyomorra egyaránt gyógyírt kaphattak, akik segítséget kértek.

A kommunizmus alatt felszámolták

Az Üdvhadsereg a kommunista kormány alatt is aktívan folytatta evangélizációs munkáját, a politikai hatalom hamarosan nem kívánatosnak minősítette, minden vagyonától megfosztotta és 1949-ben betiltotta a szervezetet. Az elkötelezettek viszont  kitartóan  imádkoztak és reménykedtek évtizedeken át és  a rendszerváltást követően az Üdvhadsereg újraindíthatta munkáját hazánkban.  

1990-ben újrakezdték szociális tevékenységüket, mellyel egy időben a kormány visszaszolgáltatta az Üdvhadseregnek a Dobozi utcai férfiotthon épületét, amelyet 1920-as években építettek, hogy az elesetteknek otthont biztosítsanak. A svájci Üdvhadsereg felügyelte az újraszervezést, és onnan érkeztek lelkipásztorok is  Budapestre.  

Az első gyülekezet a VI. kerületben, Bajnok utcában jött létre, majd ezt követően  a XVII. és a VIII. kerületekben is. Az Üdvhadsereg 1994-ben anyaotthont nyitott bántalmazott nők és gyermekeik részére, majd három évvel később rehabilitációs női otthont alapított. Napjainkra a mozgalomnak több száz támogató tagja van.

Videó:

http://mindennapi.hu/cikk/egyhaz/tamogatja-az-udvhadsereget-a-magyar-first-lady/2010-11-14/373

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben