Szili Katalin egyházi vezetőkkel tárgyalt

Létrehozás: 2009. december 07., 15:44 Legutolsó módosítás: 2009. december 07., 15:44

Budapest – A nemzetpolitikai stratégia kérdéseiről tárgyaltak a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának (KMKF) vezetői a magyarországi és határon túli magyar egyházi vezetőkkel hétfőn a Parlamentben. Forrás: MTI

A megbeszélés után tartott sajtótájékoztatóján Szili Katalin, a KMKF állandó bizottságának elnöke elmondta: az általuk megfogalmazott, hosszú távú nemzetstratégia kidolgozásában az egyházak szempontjainak is meg kell jelenniük. Ennek első megbeszélését tartották hétfőn – jegyezte meg.

Kifejtette: a magyar identitás megőrzésével összefüggésben olyan kérdések kerültek elő, mint a demográfiai szempontok, a kultúra- és nyelvmegőrzés, valamint a támogatás kérdése.

Szili Katalin a sajtótájékoztatón az MSZP országos listájával kapcsolatban kérdésre elmondta: szerinte a lista nem a párt megújulását tükrözi. Hangsúlyozta azonban, hogy nem a szocialista párttal szakított, hanem a listaállítás szempontjaival.

Hozzátette, az MSZP Baranya megyei listáját ő fogja vezetni, és egyéni körzetben is elindul.

Arra a kérdésre, hogy vállalna-e kiemelt szerepet a kampányban, úgy válaszolt: amikor érkezik ilyen felkérés, válaszol rá.

Szili Katalin volt házelnök pénteken – amikor az MSZP több vezető testülete, köztük az elnökség is tárgyalt a párt országos választási listájának összeállításáról – visszaadta a neki a listán felajánlott ötödik helyet.

 

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben