Szili Bölcskeivel tárgyalt

Létrehozás: 2010. december 06., 11:25 Legutolsó módosítás: 2010. december 06., 11:26

Debrecen – Az általa vezetett Szociális Unió törekvéseiről, az egyházakkal és a határon túli magyarsággal kapcsolatos nézeteiről tájékoztatta Szili Katalin Bölcskei Gusztáv tiszántúli református püspököt, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnökét pénteken Debrecenben. Forrás: MTI

Az egyházaknak tényleges társadalmi súlyuk szerint kell részt venniük a döntéshozatalban, s erre alkalmas lenne a leendő 200 tagú parlament mellett egy második kamara - mondta a püspöki hivatalban tartott, mintegy egyórás megbeszélést követően Szili Katalin.

Szili Katalin – mint kifejtette – a következő hetekben valamennyi hazai egyházi vezetővel találkozni kíván, amelyre meglátása szerint jó alkalmat kínál az advent időszaka.

A politikus elismerően szólt az egyházaknak, köztük a református egyháznak az oktatás területén, a leszakadó rétegek felkarolásában, a szociális területen végzett missziós tevékenységéről, amely – mint mondta – rendkívül fontos a közösségeket alappillérnek tekintő Szociális Uniónak is.

Bölcskei Gusztáv püspök tájékoztatást adott a református egyháznak a cigánykollégiumok létrehozását célzó terveiről, az oktatási normatívákkal kapcsolatos álláspontjáról, valamint a Kárpát-medencei magyarság támogatásáról – ismertette Szili Katalin, aki megemlítette, hogy Tőkés László püspök felkérésére személyes szerepet is vállal annak érdekében, hogy az erdélyi magyarság a 2012-ben esedékes romániai választások után is meghatározó parlamenti erő maradjon.

Szili Katalin tájékoztatta Bölcskei Gusztávot arról is, hogy a jövő hét végén részt vesz az RMDSZ kereszténydemokrata platformjának kongresszusán.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben