Szászfalvi: bealkonyul a bizniszegyházaknak

Létrehozás: 2010. szeptember 29., 14:11 Legutolsó módosítás: 2010. szeptember 29., 14:14

Tízezer fő alapíthatna csak egyházat, és azokat a Fővárosi Bíróságon kellene bejegyeztetni. Az eddigi egyházak pedig átesnének egy regisztrációs folyamaton – árulta el egy készülő jogszabálytervezet részleteit a köztévében a szaktárca államtitkára. Forrás: hirado.hu / Papp János

A hiteles hitéleti tevékenységet folytató egyházakat, vallási közösségeket erősítenék, azokat pedig, melyek azért jöttek létre, hogy adóforintot pumpáljanak ki a rendszerből, azokat áttennék egy másik rendszerbe – jelentette ki a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában Szászfalvi László, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára.

Úgy vélte: az eddig a területet szabályozó törvény húsz éve mozgásképtelen, miután kétharmados törvényről van szó, most van esély módosítani.

Elképzeléseik szerint a jövőben 10 ezer ember alapíthatna egyházat. Elmondta: ez egy európai norma. Jelenleg mindehhez száz fő elég, ezért jöhetnek létre bizniszegyházak – szögezte le az államtitkár.

Beszélt arról is, hogy új regisztrációt indítanak el, és azt szeretnék, hogy egy helyen lehessen bejegyezni az egyházakat, ez terveik szerint a Fővárosi Bíróság lenne.

Hamarosan elkezdenek egy egyeztetési folyamatot minderről az egyházakkal, de szeretnék, ha nemzeti konzultáció alakulna ki ezen a területen – mondta Szászfalvi, aki szólt arról is: még ősszel beterjesztenek egy jogszabálycsomagot, mely az egyházakkal szembeni negatív diszkriminációt szűrné ki.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben