Semjén Zsolt: szabályozni kívánjuk az egyházak alapítását

Létrehozás: 2010. március 19., 09:15 Legutolsó módosítás: 2010. március 19., 09:17

Budapest – A KDNP elnöke az ATV Jam című műsorában úgy vélekedett: ha az állam nem képes megteremteni a közbiztonságot, az nagyon súlyos morális problémákhoz vezet, ezekre pedig olyan rossz válaszok születhetnek, mint például a Magyar Gárda. Szerinte az ilyen jelenségeket nem önmagukban kell kezelni, hanem az azokat kiváltó okokat kell megszüntetni. Forrás: atv.hu

Mint mondta, valóban sok helyen válságos állapotban van a közbiztonság, de erre nem gárdák létrehozása a helyes reakció, mert annak „felfegyverzett csoportok anarchikus háborúja" lesz a következménye. Ezért szerinte egy erős államra van szükség, amely egyrészt fenntartja a rendet, másrészt nem engedi, hogy az állami erőszakszervek szerepét fegyveres csoportok önkényesen átvegyék.

Semjén Zsolt a kötelező hit- és etikai oktatás kapcsán feltett kérdésre elmondta, hogy az elképzelésük a nyelvoktatáshoz hasonlóan valósulna meg: kötelezően kellene választani a felekezeti hit- és erkölcstan és az általános polgári etika tárgyak közül.

Ennek szükségességét szintén a morális válsággal indokolta. Mint fogalmazott: nem helyes, ha úgy nő fel egy gyerek, hogy semmilyen intézményes formában nem kap választ alapvető erkölcsi kérdésekre. Semjén kitért arra is, hogy szabályozni kívánják az egyházak alapítását, mivel jelenleg bárki könnyedén alapíthat egyházat, állami támogatások reményében.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben