Sebestyén Balázsék élő adásban gúnyolódtak a pápán

Létrehozás: 2009. augusztus 05., 11:22 Legutolsó módosítás: 2009. augusztus 05., 11:24

Budapest – Balázsék a katolikus egyházfőt sem kímélik, ha gúnyról van szó. Gyulay Endre nyugalmazott szeged-csanádi megyéspüspök szerint azzal, hogy valaki viccet csinál a pápából, csak a saját erkölcstelenségéről állít tanúbizonyságot. Forrás: Napi Ász

Balázsék a Danubius Rádió Pirítós című műsorában mondták el „vicces” véleményüket XVI. Benedek készülő lemezéről. A műsorvezető trió ráadásul promóciós javaslatokkal is élt a korong népszerűsítéséhez. Szerintük a lemez novemberi piacra dobását követően XVI. Benedeknek haknikörútra kellene indulnia, és a világ különböző reggeli tévés műsoraiban reklámoznia a hanghordozót.

Gyulay Endre nyugalmazott szeged-csanádi megyéspüspök ugyanakkor úgy gondolja: az egyházfő egyetlen cselekedete sem adhat okot arra, hogy gúny tárgyává tegyék.

„XVI. Benedek pápa nem azért készítette el a lemezt, mert sztár akart lenni. Nem ő jelentkezett, hogy lemezt szeretne. A korongnak fontos üzenete van. Aki ebből viccet csinál, csak saját erkölcstelenségéről tanúskodik. Ez nem valami tinglitangli popalbum” – fejtette ki véleményét Gyulay Endre a Napi Ászban.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben