Ruhákat osztottak a hajléktalanoknak

— Felvéve: , , ,
Létrehozás: 2010. február 03., 08:15 Legutolsó módosítás: 2010. február 03., 08:16

A szokásos kedd esti forró tea mellett több zsák meleg ruhával is várták a hajléktalanokat a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség és a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Gellért Karitász Alapítvány önkéntesei a Dugonics téren. Forrás: webradio.hu

A Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészségnek felajánlott nagyméretű termoszok mellett 100 kilogramm ruhával is segítik a szegedi hajléktalanokat. Több mint egy tucat fedél nélkül maradt ember gyűlt össze a Dugonics téren kedd este, hiszen egy csésze forró tea mellett ezúttal meleg ruhákat is kaphattak a hajléktalanok. A többség viszonylag csendben várakozott a József Attila szobornál megrendezett karitatív eseményen, azonban olyan is volt, aki nemtetszésének adott hangot, igaz nem az osztással összefüggésben.

 

A Hartmann-Rico Hungária Kft. összesen 400 kg ruhát ajánlott fel, melynek negyedét osztották, illetve osztják majd szét a rászorulók között. A Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség hagyományos kedd esti teaosztásán az önkéntesek mellett Farkasné Pocsai Blanka és Juhász Gyula Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselők is jelen voltak.

 

Farkasné Pocsai Blanka az összefogás fontosságát hangsúlyozta, ugyanakkor kiemelte, hogy a hajléktalanoknak nem csak egy-egy napon, hanem akkor is segíteni kell, amikor a legnagyobb szükségük van rá. A marostői városrész képviselője felhívta a figyelmet a fedél nélkül élők segítésének fontosságára, amely mint fogalmazott, most is rendkívül aktuális annak érdekében, hogy ne legyen a társadalomban olyan ember, aki méltatlan körülmények között éli az életét.

Juhász Gyula hozzátette, hogy aki teheti csatlakozzon az önkéntes mozgalmakhoz, valamint lehetőségei szerint segítse a hajléktalanok ügyét.

A felajánlott 400 kg ruhából 100-at ajándékoz el a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség és a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Gellért Karitász Alapítvány a Szerzetesek Világnapja alkalmából, a fennmaradó ruhaneműt a többi rászoruló között osztják majd szét.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben