Rubik-kocka és szodomita pederaszták az orosz civilizáció ellen

Létrehozás: 2009. május 27., 08:07 Legutolsó módosítás: 2009. május 27., 08:07

A hitehagyott Nyugatban találta meg az orosz civilizáció legnagyobb veszélyforrását az Orosz Népi Gyűlés Világkongresszusa. A hétvégén 13. alkalommal megtartott rendezvény - amelyen februári egyházfővé választása óta először elnökölt Kirill pátriárka – jól mutatta, hogy az orosz állammal kéz a kézben együtt járó egyházi elit mellett mennyire megváltozott az elmúlt évtizedben az orosz világi politikai elit világlátása. Kiderült az is, hogy a krisztusi Oroszországot a szodomita pederaszták akarják tönkre tenni, a „néphülyítő Rubik-kockával” együtt. Forrás: Népszadság / Nyilas Gergely

Bár a fórum a kissé mesterkélt „Lelki ökológia és az ifjúság” címet viselte, az alkoholizmus, a kábítószer és a bűnözés elleni küzdelem fontossága a második helyre szorult a felszólalóknál a Nyugat ostorozása mögött. Nyugati a lelkileg kiüresítő tömegkultúra és onnan jött a gazdasági válság is. (Meglepő módon nem került szóba, hogy a vodkakészítés technológiája is olasz közvetítéssel érkezett Oroszországba, ahol a 16. században még a mézsör számított "nemzeti italnak".)

- Nem tőlünk indult a krízis, hanem egy olyan országból, amely ideiglenesen magához ragadta az egypólusúvá tett világ vezetését! - kezdett bele nagy tapsot aratva Jurij Luzskov a beszédébe az 1200 fős hallgatóság előtt. Az orosz fővárost 17 éve vezető polgármester joggal haragszik a válságra: az ingatlaniparban érintett felesége bő hárommilliárdos vagyonát nyolcszázmillió dollárra apasztotta a beruházások visszaesése. (Hogy Jelena Baturina vállalatának karrierje és férje magas pozíciója között nincs összefüggés, azt az üzletasszony már számos bírósági perben, sajtóhelyreigazítási kérelemben bebizonyította, így ma már kétség sem fér hozzá, hogy a főváros építési tendereit az Inteko mindig szigorúan üzleti alapon nyerte el.)

Az őszintén mérgelődő Luzskov a dollárral mesterségesen elárasztott világgazdaságot "átverő Egyesült Államok alaptalan gazdasági hatalmát" kritizálva eljutott a végkövetkeztetésig, miszerint Amerika önző erkölcstelensége áll az oroszországi munkanélküliség növekedése mögött. (Hogy ugyanez az "önző erkölcstelenség" milyen szerepet játszott az elmúlt hét év olajárrobbanásában, amely révén óriási költségvetési többlettel gazdálkodhatott Oroszország, arra Luzskov már nem tért ki.)

A hallgatóság tetszését az oktatási rendszer reformjának elutasításakor is kiváltotta polgármester. - Ez a bachelor is milyen furcsán hangzik az orosz nyelvben - méltatlankodott, bár a bolognai folyamat kritizálásában a nyelvművelői héven túl nem jutott. A latin eredetű szóval meg is állt a nyelvtisztasági lendület, mielőtt Kirillt zavarba hozta volna a görög eredetű "pátriárka" szó kiűzésével. Talán ezért is köszönte meg az egyházfő Luzskov felszólalását, bízva abban, hogy a polgármesternek erőt ad Isten feladatai betöltéséhez.

Az "egyházunk és kormányunk" kifejezést előszeretettel használó Luzskov után Szergej Sztyepasin találta meg a fiatalságot veszélyeztető Nyugatot: - A fiatalkorúak agya Harry Potterrel van tele Puskin és Lermontov helyett - állapította meg az egykori kormányfő, aki szerint a pravoszláv irodalom terjesztését növelni kell az ifjúság védelmében. Az Állami Számvevőszék elnöke úgy vélte, mindez lehetővé teszi, hogy a "krízis után megvalósuljon a keresztény vallású emberek boldogságon alapuló gazdasága." (Az elnökségben ülő iszlám vallási képviselők rezzenéstelen arccal fogadták az ötletet.)

A duma elnökhelyettese ezután civilizációs összeütközésről szónokolt. Alekszandr Babakin szerint az orosszal szembenálló civilizációk érdeke, hogy Oroszország ne legyen erős hatalom. - Szégyen, hogy a nyolcvanas években a nyugati liberális civilizáció töltötte ki az erkölcsi vákuumot. Az egyház fontos szerepet vihet ennek helyretételében - fejezte ki bizalmát a politikus.

Kivételt Gennagyij Onyiscsenko felszólalása jelentett, amennyiben az országos tisztifőorvos a Nyugat bűnei helyett oroszországi számadatokat sorolt: a teljes lakosságra kivetített tisztaalkohol-fogyasztás éves szinten eléri a 18 litert fejenként. 2007-ben 25 ezren haltak meg kétes eredetű alkoholtól, további ötvenezren az alkoholizmus egyéb következményeitől. Onyiscsenko elmondta, amíg jogilag és társadalmi megítélésében a sör nem minősül alkoholos italnak, addig Oroszországban megmarad a csak háborút viselő országokra jellemző hatalmas különbség a férfiak és nők születéskor várható élettartama között, ami jelenleg 59,9 és 73,1 évet tesz ki.

- Amilyen lesz Oroszország, olyan a világ - vélte Nyikita Mihalkov. Az Oscar-díjas orosz rendező szerint - akinek száz év felé közelítő édesapja a nemzeti himnusz fél évszázad alatt háromszor átírt szövegének rendszeres szerzője - ezt az igazságot az oroszoknál "sokkal jobban tudják azok, akik nem szeretnek minket".  - A külvilág dolgozik, de hiába, mert a pravoszlávia újranő, akár a fű. (Ebből következően a vallás templomrombolással egybekötött visszaszorítása nyugati ármány lehetett Szovjetunióban.)

- Amerika, amely még sosem vívott háborút a saját területén, ne akarja megmondani nekünk mit jelent a háború és ne írja elő, hogyan éljünk - mondta az amerikai filmakadémia díját a sztálini harmincas években játszódó Csalóka napfény című filmjével 1994-ben elnyert színész-rendező, a kongresszuson a második legnagyobb tapsot aratva.

„Olvassák gyakrabban a Bibliát!”

A legnagyobbat ugyanis Vlagyimir Krupin népi író vitte el. Az Orosz Írószövetség elnökségi titkára végleg megfogalmazta Oroszország és a külvilág kapcsolatának lényegét, amelyen három évszázada rágódnak az orosz gondolkodók. - Miért támadnak ránk örökké? Mert létezésünk az istentelen Nyugat számára kibírhatatlan. Mi mindenkin segítünk, önzetlenül szeretünk, senkit soha meg nem támadunk, Krisztus után megyünk. Ezért támad ránk az istenét vesztett külvilág, akit csak a pravoszláv hit menthet meg! - hadarta papírról a népi-patriótaként számon tartott író.

- A demokrácia megöli Oroszországot, amelynek monarchára van szüksége - mondta az állami képviselők, elnöki és parlamenti köszöntőket felolvasó politikusok gyűrűjében, nem mellesleg ismét nagy tapsot begyűjtve a hallgatóságtól. A peresztrojka Oroszország elleni támadás volt - vélte Krupin, bár nem világos, hogy a vallásos író számára a hitet üldözendőnek tekintő Szovjetunió széthullása miért jelenti a pravoszláv Oroszország megfojtásának kísérletét.

A másik veszély a népességfogyás, bár Krupin ezt nem címezte közvetlenül a Nyugatnak. - A nemzeti program ezen nem segít, mert nem az oroszokat támogatja, hanem azokat, aki szülnek. Ezek pedig az üzbégek és mindenféle tadzsikok - vont mérleget a keresztény író, megjegyezve, hogy a kábítószer-fogyasztás is a közép-ázsiai és a muzulmán kaukázusiak miatt nő. (A muzulmán elnökségi tagok erre sem reagáltak, a beszéd után pedig egyikőjük lapunknak elmondta: sajnos az ő ülőhelyükön nem hallatszott jól a beszéd, ezért nem tudja kommentálni.)

- Az oktatási reformot, ezt a nyugati zabigyereket örökbe fogadta az oktatási miniszter, pedig annak nincs más célja, hogy anglomán biorobotokká tegye a fiatalokat - dörgött Krupin, valamiért alátámasztva ezt a Rubik-kocka versenyekkel. - Már rég köztudott, hogy minél hülyébb az ember, annál könnyebben rakja ki a kockát, ami valójában két-három mozdulatból áll csupán. És még önbizalmat is ad - bosszankodott az író, olyan hévvel, mint aki már évek óta próbálja kirakni otthon a bűvös kocka színes oldalait. Krupin szerint élvezethajhászás és pénzsóvárság árasztja el a világot, aminek az egyház képes egyedül ellenállni. (Vélhetően ennek az ellenállásnak a jegyében kerül 20 rubelbe - 140 forintba - a konferenciának helyet adó Krisztus Megváltó székesegyházban a mosdó használata.)

- Külföldről pedig homokostüntetéseket akarnak ránk erőltetni mindenféle szodomita pederaszták! - emelte fel a hangját Krupin, mivel szavait a konferencia leghosszabb tapsa fogadta. - Hogy az úgynevezett világ nem szeret ezért minket? Na és, majd Isten szeretni fog - mondta az író, akinek "ékes beszédét és a szép szavakat" Kirill külön kiemelten megköszönte.

Tetszett a rendezvény az Orosz Kommunista Párt vezetőjének is, aki fontosnak tartotta, hogy megjelenjen a fórumon. - A kommunizmus építésének erkölcsi kódexe és a vallás természetesen nagyon szorosan összefonódnak - adott meglepő magyarázatot Gennagyij Zjuganov a sztálini évek alatt lerombolt, és fedetlen fürdővel helyettesített, majd tíz éve újra felépített székesegyház tövében. - Hiszen a munka szeretete és a szegények megsegítése mindkettőben jelen van - mondta Zjuganov, majd kommunista pártvezértől szokatlanul tanácsot adott: - Olvassák gyakrabban a Bibliát.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben