Oroszlánok terelték össze Mátyást, a Királyt, a protestánsokat, hogy mindenki jól járjon

Létrehozás: 2010. augusztus 25., 08:11 Legutolsó módosítás: 2010. augusztus 25., 08:13

Több millió forint értékben adományozott bútorokat és ruhákat a kecskeméti Szent László Lions Klub az árvíz sújtotta Szikszónak. A hétfő délután útjára indult kamionok estére értek a kis településre, ahol a helyi Lions klub és a Szikszói Református Egyházközség vette át a küldeményt. Forrás: kecskemetitv.hu / Lantos Csaba

Bútorokat, háztartási gépeket, fertőtlenítő szereket vártak a szikszói árvízkárosultak megsegítésére a kecskeméti Szent László Lions Klub tagjai. A gyűjtésben nagy szerepet vállalt a Hunyadivárosi Részönkormányzat. Újságjában, a Hunyadivárosi Hírmondó-ban megjelent cikk hatására gyorsult fel igazán az adakozás.

A Mátyás Király Általános Iskola is sokat segített. A nyári szünet idején kinyitották a kapukat, és itt gyűjtötték az adományokat. Végül 5 teherautónyi hasznos holmi gyűlt össze. Volt olyan kisnyugdíjas, aki egy üveg befőttet ajánlott fel, mert szeretett volna segíteni a bajba jutottakon. Az adományokat a helyi Lions klub és a Szikszói Református Egyházközség osztja majd szét; már most megvan mindennek a helye. A Lions klub delegációjával tartott Király József, az MSZP Kecskeméti Szervezetének elnöke, aki a Művész Kávézóban hosszú időn át tartó jótékonysági koncertsorozat bevételét adja át egy ottani ruhatervezőnek.

Videó: http://kecskemetitv.hu/hun/s_!news/i_33/i_57990/index.html

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben