Orbán Viktor az Európai Zsidó Kongresszus vezetőivel tárgyalt

Létrehozás: 2011. április 06., 10:53 Legutolsó módosítás: 2011. április 06., 10:55

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap hivatalában fogadta az Európai Zsidó Kongresszus vezetőit, akik Budapesten tartják tanácskozásukat; a találkozón külön hangsúlyt kapott az Európai Unió és a vallási közösségek közötti párbeszéd fontossága – közölte Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője. Forrás: MTI

A közlemény szerint az Európai Zsidó Kongresszus vezetői arra kérték az EU soros elnökségét adó Magyarország miniszterelnökét, hogy továbbra is járuljon hozzá ezen párbeszéd erősítéséhez.

Orbán Viktor január végén Brüsszelben találkozott az Európai Zsidó Kongresszus elnökével, Mose Kantorral és több más európai zsidó vezetővel, köztük Feldmájer Péterrel, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnökével és Zoltai Gusztávval, a szervezet ügyvezető igazgatójával. Akkor a magyar kormányfő egyebek mellett azt mondta: a magyar kormány elkötelezett amellett, hogy a társadalom értékes közösségének számító zsidóság jogait feltétel nélkül tiszteletben tartsák.

A magyar kormány fellép az emberi méltóságot, illetve a zsidóságot sértő jelenségekkel szemben – jelentette ki a januári megbeszélésen a miniszterelnök.


Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben