Mága Zoltán hetven évre tervez

Létrehozás: 2010. január 05., 10:22 Legutolsó módosítás: 2010. január 05., 10:23

Játszott már királyoknak, elnököknek, hollywoodi hírességeknek. Márciusra XVI. Benedek pápához és a jordán királyhoz kapott meghívást. Ám Mága Zoltánnak az a legfontosabb, hogy a magyar közönséget elkápráztassa. 2009-ben harminc templomi koncertje volt. Jótékonyság nélkül nem lenne teljes az élete. Forrás: Kiskegyed

„Szegény családból származom. Gyermekkoromban megtanultam a szüleimtől, hogy sokkal jobb adni, mint kapni. Megfogadtam, hogy ha kilábalunk a szegénységből, mindenképp segíteni fogok a hátrányos helyzetűeknek. Volt karácsonyi koncertem a Parlament kupolatermében, amivel beteg gyerekeket és kórházakat támogatok. A srácok sorsát különösen szívemen viselem. Ezért már 32 évesen megírtam az önéletrajzomat, hogy elmondjam a tehetséges, de hátrányos helyzetben élő roma és nem roma gyerekeknek, hogyan jutottam el egy szegény családból a királyi palotáig” – mondja Mága Zoltán, akinek újévi koncertjéből tradíció lesz.

„2009. január 1-jei koncertemen tizenkétezren ünnepeltük együtt az új évet. Biztosítom a közönségem, hogy az elkövetkező 70 évben, hasonlóan a bécsi újévi koncerthez, a budapestit is minden évben megrendezzük. Ha kiöregszem, kisfiam folytatja, én talán rendezem, és az első sorból élvezem majd a produkciót.”

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben