Konferencia az egyházak szerepéről

Létrehozás: 2010. június 10., 08:45 Legutolsó módosítás: 2010. június 10., 08:45

Békés megye a vallásbéke megyéje. Az egyházak szerepéről és munkájáról tartottak konferenciát ma délelőtt, valamint olyan példaképeket idéztek fel, akik a jelenkor számár is tanulsággal szolgálnak. Tildy Zoltán, Apor Vilmos, Tessedik Sámuel életéről és szerepéről számoltak be az előadók. Forrás: CsabaTV

A megyei önkormányzat konferenciasorozatának hatodik rendezvényén az egyházak munkája és a vallás kapott főszerepet. Annál is inkább időszerű ezzel a kérdéssel foglalkozni, mivel mai életünkben a szociális és kulturális területen betöltött szerepük mellett egyre nagyobb jelentőséggel bírnak.

A 2001-es népszámlálás során Békés megyében jelölték meg a legkevesebben felekezetüket, illetve elhárították ezt a kérdést. A vallástalanságnak több oka lehet.

A megyei önkormányzatnak 10 éve van támogatási kapcsolata az egyházakkal, amelyek több fontos feladatot is ellátnak.

Előadás hangzott el az unitarizmusról is, amely teljes mértékben erdélyi születésű magyar egyház. 1971 óta van önálló püspöksége, az egyházi vezetők addig nem akartak alapítani.

A Békés Megyei Önkormányzat által életre hívott konferenciasorozat a mostani, hatodik alkalommal lezárul, illetve a szakmai feladatokat, a munkát tekintve befejezettnek tekinthető. Mégsem ez az utolsó összejövetel.

Békés megye hozzávetőleg 800 éves, a megyei önkormányzat pedig éppen 20, erről a két kerek évfordulóról egy ünnepi összejövetelen emlékeznek meg.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben