Középkezdés veled – evangélikus találkozó lesz Szarvason

— Felvéve: , ,
Létrehozás: 2010. május 31., 13:12 Legutolsó módosítás: 2010. május 31., 13:24

Legalább kétezer résztvevőt várnak júniusban Szarvasra, a VIII. Szélrózsa Evangélikus Ifjúsági Találkozóra. A rendezvényről Lázár Zsoltot, az Ótemplomi Evangélikus Egyházközség igazgató-lelkészét kérdeztük. Forrás: beol.hu / L. J.

– Június 14-én a szélrózsa minden irányából, még a határon túlról is Szarvasra jönnek az evangélikus fiatalok. Mit takar a találkozó jelmondata, a Középkezdés veled?

– Itt, a történelmi Magyarország közepén arról szeretnénk beszélgetni, hogy az új lehetőség mindenki számára adott. Aki már megtalálta Istent, az azért jöjjön el, aki még nem, az pedig azért, mert itt megtalálhatja.

– Milyen programok zajlanak majd a négy nap során? 

– A találkozó fő helyszíne az Erzsébet-liget. Nagyon sok keresztény és nem keresztény, de értékes zenét játszó zenekart meghívtunk. Emellett előadások hangzanak el olyan, mindannyiunkat érintő témakörökben, mint például a környezettudatosság. A tolerancia jegyében szlovák napot tartunk és roma zenekarokat is meghívtunk.

– A rendezvényt az Országos Evangélikus Egyház szervezi, de gondolom, a házigazda városnak is megvan benne a szerepe.

– Természetesen, s örömmel tapasztaljuk a segítő szándékot. A koncertek, előadások technikai lebonyolításában például számíthatunk a Vajda Péter Művelődési Központ munkatársaira.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben

Javítás

Elküldte Horváth-Bolla Zsuzsanna idő 2010. május 31., 13:23
A beol.hu-n rosszul jelent meg: a találkozó nem júniusban, hanem JÚLIUS 14-18. között lesz Szarvason! Tudomásunk szerint pedig már eddig kétezren jelentkeztek a találkozóra, tehát ennél lényegesen több résztvevőt várnak a szervezők.
Országos Evangélikus Egyház helyett pedig Magyarországi Evangélikus Egyház az egyházunk helyes neve.