Kecskemét: Második adventi ebédosztás, a szeretet jegyében

Létrehozás: 2010. december 13., 11:59 Legutolsó módosítás: 2010. december 13., 12:01

Vasárnap második alkalommal rendezett adventi szeretetebédet Kecskemét önkormányzata, a történelmi egyházakkal, a keresztény értékrendet képviselő civil szervezetekkel és önzetlen vállalkozókkal összefogva. Forrás: kecskemetilapok.hu / Sipiczki Sándor

A városháza parkolójában felállított sátorban Mák Kornél alpolgármester nyitotta meg a szeretetvendégséget. Az ebédosztás házigazdái Szemereyné Pataki Klaudia és Nagypál Sándor alpolgármesterek voltak.

Oskolás János versmondása után a Piarista Iskola képviseletében Garda László igazgatóhelyettes tartott adventi elmélkedést.

„Advent harmadik vasárnapja az örvendezés vasárnapja. Ugyanakkor egy olyan korban élünk, ahol mi, emberek nagyon sokszor a reményünket vesztjük. Feltehetjük a kérdést, hogy vajon miért van bennünk ez az érzés, nem vagyunk-e a kelleténél elégedetlenebbek azzal, amit Istentől kaptunk. Hiszen élünk, látunk, mozgunk, vagyunk, ki így, ki úgy. A reménytelenség mindenki számára örömtelenséget hoz, a karácsony pedig pont arról szól, hogy az ember évről-évre megtanuljon újra örülni. Örülni annak, hogy Isten eljön, hogy közénk jön, és reményt hoz az életünkbe” – mondta Garda László.

A Piarista Iskola kamarakórusa Fehérvári Gábor vezetésével adventi kórusműveket adott elő, majd Szemereyné Pataki Klaudia köszöntötte a jelenlevőket.

„Köszönöm, hogy elfogadták meghívásunkat. A mai ebéd szervezői valamennyien örömmel készültek erre az alkalomra, és most szeretnénk az étel mellé ezt az örömet is átadni önöknek” – mondta Szemereyné Pataki Klaudia.

A mintegy kétszáz adag meleg ételt – amelyet a Piarista Iskola konyhája készített el – Szemereyné Pataki Klaudia és Nagypál Sándor alpolgármesterek osztották ki, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület tagjainak segítségével. Az Ölelő Kéz Ápolási és Hospice Alapítvány meleg teával és egészségügyi szűrővizsgálatokkal – vérnyomás-, vércukor- és testtömeg méréssel – várta a rászorulókat.

Decemberben még további két alkalommal – 19-én és 31-én – tartanak szeretetebédet.

További képek:

http://kecskemetilapok.hu/hun/s_!news/i_8/i_34745/index.html

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben