Karácsonyi egyházi szertartások – Katolikus misék, evangélikus és református istentiszteletek

Létrehozás: 2009. december 21., 10:28 Legutolsó módosítás: 2009. december 21., 16:12

Karácsony ünnepe alkalmából a katolikus, a református és az evangélikus egyház magyarországi vezetői Budapesten, Esztergomban, Debrecenben, illetve Győrött tartanak ünnepi szentmisét, istentiszteletet. Forrás: MTI

Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek december 24-én éjféli szentmisét mutat be a budapesti Szent István-bazilikában – közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkársága az MTI-vel.

Paskai László bíboros az esztergom-kertvárosi Szent István király-templomban tart ugyanakkor szentmisét. Az esztergomi bazilikában Székely János segédpüspök mutatja be az éjfélkor kezdődő ünnepi szertartást – tájékoztatott az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye.

December 25-én, karácsony napján délelőtt fél 11-kor mutat be ünnepi szentmisét Erdő Péter az esztergomi bazilikában. Paskai László a budapesti, terézvárosi Avilai Szent Teréz-templomban tart szentmisét 10 órakor.

Bölcskei Gusztáv püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke december 25-én 10 órakor tart istentiszteletet a debreceni Nagytemplomban – tájékoztatta a Tiszántúli Református Egyházkerület hivatala az MTI-t.

Ittzés János, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke elmondta, hogy december 25-én 8 óra 30 perckor és 10 órakor a győri Újtemplomban, míg december 26-án, karácsony második napján 10 órakor Győrújfaluban prédikál az istentiszteleten.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben