Jobbik: a potyautasokat ki kell dobni a rendszerből

Létrehozás: 2010. július 28., 09:39 Legutolsó módosítás: 2010. július 28., 09:40

Budapest - Radikális változásokra van szükség a szociálpolitikában és a potyautasokat ki kell dobni a rendszerből – mondta a jobbikos Gaudi-Nagy Tamás az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságnak keddi ülése után újságíróknak. Forrás: MTI

Az országgyűlési képviselő annak kapcsán beszélt erről, hogy a testület meghallgatta Lázár Jánost, Hódmezővásárhely fideszes polgármesterét arról, hogy a város honlapján nyilvánosságra hozták a segélyt kérő, de azt át nem vevő, valamint a közhasznú munkát visszautasító személyek nevét tartalmazó listát. A jobbikos képviselő úgy fogalmazott, a polgármester által választott módszer "nem alkalmatlan eszköz, semmiképpen nem az. Hogy jogszerű-e vagy sem, abban mi úgy gondoljuk, hogy határvidéken áll".

Szavai szerint jelenleg Magyarországon a teljes szociális rendszer a visszaélésekre épül, a Jobbik viszont úgy látja, a Lázár János által választott lépések arra bírják az embereket, hogy korrekt módon vegyenek részt a közmunkában.

Gaudi-Nagy Tamás közölte, ez az eset is rámutatott arra, hogy a kormánynak akár jogalkotási lépéseket is tennie kell az ügyben. Közölte, hogy ezeket a lépéseket a Jobbik legfeljebb akkor kritizálná, ha nem lennének eléggé radikálisak.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben