Ittzés: Jézus megmutatta az utat, amellyel felülkerekedhetünk az életünk válságain

Létrehozás: 2008. december 27., 13:33 Legutolsó módosítás: 2008. december 27., 13:35

Győr - A Magyar Evangélikus Egyház feje szerint a világon eluralkodott gazdasági, pénzügyi és morális válság Ádám bűnében, az eredendő bűnben gyökeredzik. Jézus új Ádámként megmutatta azt az utat, amellyel felülkerekedhetünk mindennapi életünk válságain - mondta a karácsonyi istentiszteleten Ittzés János, a Magyar Evangélikus Egyház elnök-püspöke Győrött, a zsúfolásig megtelt evangélikus Öregtemplomban. Forrás: hirado.hu

Ittzés: Jézus megmutatta az utat, amellyel felülkerekedhetünk az életünk válságain

Ittzés János

Az istentisztelet videója megtekinthető: http://www.mtv.hu/videotar/?id=35354#

A püspök szerint érthető módon manapság a legtöbbet mondott és hallott szó a válság. Az embereket nagyban foglalkoztatja, mi lesz felvett hiteleikkel, egyre kevesebbet érő fizetésükkel, a munkahelyeikkel, vagyis mi lesz velük. Ittzés János szerint elképzelhető, hogy hamarosan világosság gyúl valakinek a fejében, talán éppen itt, a Kárpát-medencében, és megoldást talál arra, mit kell tenni.
   
De ez csak tüneti kezelés lehet - folytatta a püspök. Hiszen történelmi példákból tudjuk, nincs végleges megoldás, és nem tudhatjuk, mikor jön, csak azt, hogy eljön a következő válság, akár a teljes összeomlás.
   
A Magyar Evangélikus Egyház feje szerint a világon eluralkodott gazdasági, pénzügyi és morális válság Ádám bűnében, az eredendő bűnben gyökeredzik. Abban, hogy az ember nem akarja elfogadni, hogy teremtmény, úr akar lenni. Ebből a dölyfből - amikor Ádám és Éva elhitte a kígyónak, hogy Istenné válhatnak - ered minden baj forrása.
   
Ittzés János felhívta a hívek figyelmét: Isten nélkül nincs megoldás a problémára, aki már adott is erre választ az új teremtéssel, Jézus Krisztus születésével, halálával és feltámadásával, vagyis a megváltással.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben