Ittzés János: „A korszellem ellenünk dolgozik”

Létrehozás: 2010. április 05., 13:56 Legutolsó módosítás: 2010. április 05., 13:58

Győr – A Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke szerint a hívőknek akkor is tanúságot kell tenniük Jézus Krisztus mellett, ha napjainkban minden ellenük dolgozik. Forrás: MTI

Ittzés János húsvét vasárnapján a győri Öregtemplomban több száz hívő előtt tartott igehirdetésében arról beszélt: ellenünk hat a korszellem, a minden értéket magának megszerezni akaró piac, a pénz hatalma, az egymást követő divatok sora, „sőt, még sokszor szegény rest szívünk is".

Arra volna szükség, hogy ne csupán egyházi énekszöveg, hanem „szívünkből fakadó, vele azonosulni tudó indulat mondatná ki velünk" húsvétkor: Krisztus feltámadott – jegyezte meg Ittzés János.

Figyelmeztette hallgatóságát: vessék ki szívükből azt a „meg nem alapozott kisebbrendűségi érzést", hogy két évezreddel ezelőtt az apostoloknak sokkal könnyebb dolga volt, mint a ma emberének, hiszen Jézus Krisztus tanítványainak útja sem volt egyszerű a hitig.

Ittzés János szerint a hívők dolga elfogadni az ajándékokat, azaz a bizonyságtételt, az igehirdetést és az oltári szentséget, amelyeken keresztül Jézus Krisztus megérkezik hozzájuk, hiszen e nélkül „kérdőjelek őserdejében botladoznak" az emberek.

„Húsvét öröméből él az egyház, és csak ebből marad életben” – jelentette ki a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben