Hitler nem volt árja

— Felvéve: , ,
Létrehozás: 2010. augusztus 25., 10:38 Legutolsó módosítás: 2010. augusztus 25., 10:43

Egy belga újságíró megvizsgáltatta Hitler rokonainak DNS-ét, és arra az eredményre jutott, hogy az egykori náci vezér genetikai térképe szerint ősei berberek, szomáliaiak, sőt, akár askenázi zsidók is lehettek, de legkevésbé németek. Forrás: MTI

Jean-Paul Mulders a belga Knack hetilapban tette közzé kutatásai meglepő eredményét. Ezek szerint a megvizsgált Hitler-rokonok nagy azonosságot mutatnak a kromoszómák hét fő haplocsoportjából az E1b1b-vel, amely meglehetősen ritka Nyugat-Európában. Amiből az is következik, hogy ezzel az eredménnyel Adolf Hitler aligha lett volna boldog. Az általa árja fajnak kikiáltott germánokkal szemben a náci diktátornak nagy valószínűséggel sokkal több köze lehetett Afrikához. Haplocsoportja a görögök és szicíliaiak 20 százalékában, az észak-afrikaiaknak viszont 50-80 százalékában van jelen.

A szóban forgó kromoszómák a leggyakrabban marokkói berberek, szomáliaiak, sőt, askenázi zsidók között fordulnak elő – utóbbiak közül minden második ehhez a haplocsoporthoz tartozik.

A Knack által megszólaltatott Ronny Decorte, a Leuveni Egyetem genetika szakértője szerint a mai tudomány szerint nincsenek rasszok. A fajelmélet übermensche nem létezik, tehát az ehhez kapcsolódó tökéletes faj kitenyésztése csupán a fantázia terméke. Hitler valószínűleg – mondja a tudós – maga is egy olyan népcsoporthoz tartozott, amelyet lenézett.

Mulders korábban felkutatta Hitler Ausztriában és az Egyesült Államokban élő, apai ágú rokonait, hogy leszámoljon azzal a mítosszal, miszerint Hitlernek az első világháború idején gyereke született volna egy bizonyos francia fiatal nőtől. Eközben többen is érdeklődtek nála Hitler genetikai származásáról.

Az újságírónak sikerült megszereznie az osztrák rokontól egy cigarettacsikket, a Long Islandon élőtől egy szalvétát. Ezek alapján tudták elemezni az apától a fiúra öröklődő Y-kromoszómákat. Az amerikai azonos volt az osztrákkal, és végső soron Hitler is ehhez a haplocsoporthoz tartozott.

A Knack magazin bejelentette, hogy ezek után az orosz kormányhoz fordul, hogy engedélyezzék egy német bunkerből származó állkapocs megvizsgálását, amelyről feltételezik, hogy az öngyilkosságot elkövető Hitleré volt.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben