Hazánkban járt az Üdvhadsereg vezérkari főnöke

Létrehozás: 2008. október 14., 13:29 Legutolsó módosítás: 2008. október 25., 16:14

Forrás: MNO

Budapest - Az Üdvhadsereg vezérkari főnöke Magyarországra jött. A látogatás célja az volt, hogy áttekintse a vallásos és a karitatív tevékenységet - mondta Tisza Attila, az egyház kommunikációs vezetője.
Robin Dunster parancsnok megtekintette az Üdvhadsereg három magyarországi intézményét, egy férfiotthont, egy női rehabilitációs központot és a családok átmeneti otthonát. A látogatás másik központi témája a magyarországi gyülekezetek (hadosztályok) „bátorítása, erősítése, lendületbe hozása”, mert a rendszerváltás óta felnőtt egy nemzedék, amelynek tagjai szintén csatlakozhatnak az Üdvhadsereghez.
Robin Dunster látogatása elismerés az Üdvhadsereg Szabadegyház Magyarország kötelékében 18 éve dolgozóknak és az egyház tagjainak, egyúttal „figyelemfelhívás a kívülállóknak” a csatlakozásra.
Robin Dunster egyébként Üdvhadsereg-tisztek lánya, aki főnővérként a hetvenes évek végén megnyitotta a zimbabwei tshelanyemba-i kórházat. 1987-ben a körzeti szociális szolgálatok helyettes titkárának, 1990-ben szociális személyzeti titkárnak, 1992-ben a programadminisztráció titkárának nevezték ki. 1994-ben a Parramatta és Sydney Nyugati Divízió vezetője lett.
1998-ban az Üdvhadsereg tábornoka kinevezte a Kongói és Angolai Territórium, 2002-ben a Fülöp-szigeti Territórium vezetőjévé. Clifton választott tábornok több magas szintű Üdvhadsereg-vezetővel történt egyeztetés után Robin Dunstert kinevezte 2006. április 2-án vezérkari főnökké.
A magyarországi Üdvhadsereg 1924-ben alakult, amely 30 hadosztállyal csaknem ezer támogató tagot számlált. 1949-ben betiltották, majd 1990-ben újraalakult. Jelenleg több száz támogató taggal rendelkezik.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben