Gyárfásék kirúgásával már Semjén is korán ébred

Létrehozás: 2009. szeptember 28., 12:34 Legutolsó módosítás: 2009. szeptember 28., 12:35

A Nap-kelte helyett a köztévén indult új reggeli műsorban szerepelt a KDNP elnöke, aki arról beszélt, hogy kevés pénzt kapnak az egyházak a szocialista kormányoktól. Semjén pártja és a Fidesz 2006 óta bojkottálta a Nap-keltét. Forrás: NOL

A Nap-kelte helyett új reggeli műsorral jelentkezett a Magyar Televízió (MTV) hétfőn. A Ma reggel című műsor 6.40-kor indult, Süveges Gergő műsorvezetésével.

A köztévé pénteken sugározta utoljára a Nap-kelte című produkciót, aznap, amikor felmondta a szerződést a magazinműsort készítő társasággal. A hétfői műsorban szerepelt Semjén Zsolt, a KDNP elnöke, aki az egyházfinanszírozásról beszélt. Mint mondta, a kormány 2002 óta folyamatosan nagy pénzeket von el a költségvetésben évről évre diszkriminált egyházaktól. A KDNP elnöke kifejtette, hogy véleménye szerint az egyházak nem sok jót várhatnak a Bajnai-kormánytól.

Semjén Zsolt csaknem három évvel ezelőtt, 2006. október 10-én jelentette be a Fidesz által szervezett Kossuth téri tüntetéssorozat egyik szónokaként, hogy a Fidesz és a KDNP nem vesz részt a köztelevízió Nap-kelte című reggeli műsorában, mert – mint fogalmazott – olyan mélységbe jutott a tévé, amihez már nem tudnak asszisztálni. Egy nappal később a KDNP elnöke közleményben fejtette ki azt a véleményét, hogy megszűnt a közszolgálati Magyar Televízió. „Ma már csak kormánytelevízióról beszélhetünk, mely ellentétes minden európai közszolgálati gyakorlattal” – fogalmazott akkor Semjén Zsolt.

Havasi Bertalan, az ellenzéki párt sajtófőnöke múlt pénteken az MTI kérdésére azt mondta: a hétvégén dönti el a Fidesz, hogy ha meghívást kapnak, szerepelnek-e hétfőtől a Magyar Televízió új reggeli műsorában.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben