Gáncs Péter: Az élő közösség az egyház lényege

Létrehozás: 2010. december 23., 14:29 Legutolsó módosítás: 2010. december 23., 14:31

A Magyarországi Evangélikus Egyház arra törekszik, hogy ahány templomot bezárnak, legalább annyit nyissanak ott, ahol hívők vannak – mondta el az InfoRádió Aréna című műsorában Gáncs Péter. A Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke kiemelte: a városban is meg kell találni a közösséget teremtő formákat, ahol újra lelki otthonra találnak az emberek. Forrás: inforadio.hu / Extende Tibor

Egyszerre elkeserítő és reményteljes az evangélikus egyház helyzete – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke.

Gáncs Péter kifejtette: a demográfiai adatok elkeserítőek, hiszen a déli egyházkerületben sok a halálra ítélt falu, ahol már nincs iskola és orvos sem, így a lelkész az utolsó értelmiségi. Az elmúlt évtizedek falurombolása után úgy tűnik, hogy a falvakban már nincs perspektíva, de szerencsére sokan újra felfedezik a falusi élet szépséget, így visszaáramlás is lehet – hangsúlyozta.

A városban meg kell találni a közösséget teremtő formákat, ahol újra lelki otthonra találnak az emberek – emelte ki a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke. Hozzátette: Budapest környékén új gyülekezetek jöttek létre, és templom is épült.

Nem az épület, hanem az élő közösség az egyház lényege – vélekedett Gáncs Péter, aki szerint arra kell törekedni, hogy minden bezárt templom helyett új nyíljon.

A beszélgetést teljes terjedelmében meghallgathatják 2010. 12. 23-án este 7 órától az InfoRádióban.

Gáncs Pétertől lehet kérdezni is itt:

http://inforadio.hu/arena/3824/

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben