Földrengés: lesz mise szerdán a várgesztesi templomban

Létrehozás: 2011. február 01., 09:43 Legutolsó módosítás: 2011. február 01., 09:44

Nem minősül életveszélyesnek a szombati földrengés után megrongálódott várgesztesi templom, így szerdán megtartják ott a következő misét. Egyelőre azonban a karzatra biztonsági okokból nem lehet felmenni, ott ugyanis még előfordulhat, hogy hullik a vakolat. Forrás: Független Hírügynökség

Nem életveszélyes a várgesztesi templom a statikusok szerint. Két szakember hétfőn vizsgálta meg az épületet és alapvetően mindent rendben találtak – mondta el a Független Hírügynökségnek a település polgármestere. Menoni Gabriella szerint ugyanakkor azt javasolták, hogy a karzatra ne menjenek az emberek, ott ugyanis még előfordulhat, hogy lehullik a vakolat. Emellett az ott lévő orgonát is meg kell valahogy védeni. A szerdai misét tehát megtartják a templomban.

A szakembereknek ezután az a feladatuk, hogy megtalálják azt a speciális módszert, amellyel ki lehet javítani a templom megrongálódott részeit. Menoni Gabriella szerint ez az önkormányzat és az egyházközség közös feladata. Az épületen egyébként van biztosítás.

A földrengés szombaton délután háromnegyed hét előtt nem sokkal Oroszlánytól néhány kilométerre pattant ki körülbelül 6 kilométeres mélységben. A földmozgás a Richter-skála szerinti 4,7-es erősségű volt. 

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben