Ez az ország második legnagyobb atlétikai csarnoka!

Létrehozás: 2010. április 27., 08:48 Legutolsó módosítás: 2010. április 27., 08:50

Bonyhád – Az ország második legnagyobb fedettpályás atlétikai csarnokát adták át ünnepélyes keretek között Bonyhádon. Forrás: teol.hu

A Magyarországi Evangélikus Egyház még tavaly döntött arról, hogy megvásárolja a kétezer négyzetméteres egykori cipőgyári csarnokot a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium számára. A rekordidő alatt elkészült fedett atlétikai csarnokba tízszer férne bele a gimnázium jelenlegi tornaterme.

Az avatóünnepség hálaadó istentisztelettel kezdődött, amelyen Gáncs Péter evangélikus püspök végezte a szolgálatot. Ezt követően Ónodi Szabolcs, a gimnázium igazgatója tartott ünnepi köszöntőt. Mint elhangzott, Tolna megye első sportcsarnoka 1894-ben Bonyhádon épült fel, az evangélikus gimnáziumban. Most pedig, ugyanitt, elkészült a nem csak az iskola, a megye, hanem az egész Dél-Dunántúl fedettpályás atlétikai diáksport igényeit kiszolgálni kész csarnok.

 

Potápi Árpád János országgyűlési képviselő, a város polgármestere elmondta, hogy köszönet illeti mindazokat, akik közreműködtek abban, hogy az új létesítmény elkészüljön, elsősorban az iskola igazgatójának, aki 11 éves vezetői munkássága alatt kívül-belül megújult az iskola.
A meghívott rangos vendégek – Istvánfi Csaba professzor, a Semmelweis egyetem tanára, Szlatényi György, a Magyar Diáksport Szövetség főtitkára, dr. Szabó Tamás, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) alelnöke, Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke – mindannyian elismerően nyilatkoztak az evangélikus gimnázium teljesítményéről, és hangsúlyozták a sport fontosságát, különösen a fiatalok életében.

Végezetül Molnár Zoltán, a MOB főtitkára mondott köszöntőt. Mint mondta, csodát látni jött ide, és nem csalódott. Gratulál mindenkinek, akik ennek a csodának a létrejöttében közreműködtek, a fiatalokat pedig arra kéri, hogy használják a sportcsarnokot.
A főtitkár végezetül a MOB érdemérmét, Hajós Alfréd olimpiai aranyérmének másolatát, adta át Gáncs Péternek, Potápi Árpádnak és Ónodi Szabolcsnak.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben