Emberi méltóság védelme: aláírtak az egyházak

Létrehozás: 2009. november 18., 12:40 Legutolsó módosítás: 2009. november 18., 12:45

Budapest – Aláírták a történelmi egyházak azt a felhívást, amelyet az emberi méltóság védelmének érdekében tett közzé Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság volt elnöke – mondta sajtótájékoztatón kedden Balog Zoltán, az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi, civil és vallásügyi bizottságának fideszes elnöke. Forrás: MNO

Ezután a politikai pártokon és a médiumokon a sor, hogy nyilatkozzanak a felhíváshoz való csatlakozásról – közölte Lomnici Zoltán. Az egykori főbíró szerint a keresztényellenes, rasszista, antiszemita és magyarellenes megnyilvánulások ellen nem jogi eszközökkel, hanem összefogással lehet eredményesen fellépni.

Balog Zoltán arról számolt be, hogy a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség elnöksége felhatalmazta őt ennek a nyilatkozatnak az aláírására, így szervezetük csatlakozik a felhíváshoz.

Balog Zoltán kedden úgy fogalmazott, hogy el kell utasítani a kettős mércét. Ne lehessen se keresztényellenes, se antiszemita, se magyar- vagy cigányellenes nézeteket terjeszteni – tette hozzá a politikus, aki szerint még a kampány előtti józanság idején van szükség tiszta beszédre és tiszta cselekedetekre.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben