Döntött a kormány 2011 első félévének munkatervéről – Változik az egyházak státusza

Létrehozás: 2010. december 16., 11:23 Legutolsó módosítás: 2010. december 16., 11:25

Budapest – A kormány a többi között javítaná a katasztrófavédelmi rendszert, szabályozná az egyházak státuszát és megújítaná az agrárkamaráról szóló törvényjavaslatot. Forrás: MTI

Döntött a kabinet a jövő év első félévének munkatervéről – közölte Nagy Anna kormányszóvivő szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten. A kormány az európai uniós elnökség, az alkotmányozás és a strukturális reformok mellett minimum 12 törvénnyel készül.

A kabinet tervei szerint törvényjavaslatot alkot majd egyebek mellett a katasztrófavédelmi rendszer javításáról és fejlesztéséről; az egyházakról, amelynek célja az egyházak státuszának szabályozása és a státusszal kapcsolatos problémák kiszűrése; a felsőoktatásról; valamint a közpénzügyekről – ismertette a szóvivő. Utóbbival kapcsolatban megjegyezte: ezen indítvány célja, hogy olyan új, átfogó közpénzügyi törvény szülessen, amely a költségvetés felépítését, tervezését, jóváhagyását, végrehajtását és elszámolását érinti.

A kormány tervezi az agrárkamaráról szóló törvényjavaslat megújítását is, azaz a Magyar Agrárkamara szervezeti rendszerének, feladat- és hatáskörének átfogó felülvizsgálatát.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben