Dávid kitüntetése: tiltakozik a Mátyás-templom plébánosa

Létrehozás: 2009. december 30., 09:24 Legutolsó módosítás: 2009. december 30., 09:25

Nyílt levélben tiltakozik a Mátyás-templom plébánosa Dávid Ibolyának a templomban lebonyolított kitüntetése miatt. Varjú Imre kanonok szerint a Mátyás-templomban a Szent Korona Szövetség fogadalomtétel megtartására kért és kapott lehetőséget. Forrás: Magyar Nemzet

Mint ismert, hétfőn a Mátyás-templomban Kiss Imre elnök és Dragon Pál alelnök – aki egyben a Magyar Demokrata Fórum képviselője is – Szent Korona emlékéremmel tüntette ki MDF elnökét.

A plébános leszögezi, hogy az átadott emlékérem nem a Budavári Nagyboldogasszony Főplébánia vagy a katolikus egyház elismerése, a kitüntetés tervét a főplébániával nem egyeztették, a Mátyás-templom helyszínként való felhasználására engedélyt nem kaptak. Varjú Imre tiltakozik az ellen, hogy a koronázó főtemplomot lopva kampánycélra használják fel, és elhatárolódik a templom falai között végrehajtott politikai gesztustól.

Varjú Imre az MNO-hoz eljuttatott írásában megjegyzi, hogy a közélet és a politika szereplői a hagyományok szerint gyakran jelennek meg a Mátyás-templomban. Ez az épület azonban nem az ő céljaik megvalósításának helye, hanem az ország történelmi szentélye, vagyis egyedül az Isten tiszteletének és a nemzeti egység kifejezésének színtere.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben