Bővítené az őssejt-kutatások lehetőségeit az SZDSZ

— Felvéve: , ,
Létrehozás: 2009. augusztus 06., 08:49 Legutolsó módosítás: 2009. augusztus 06., 08:51

Budapest – Orvosetikai Kerekasztalt kezdeményez az SZDSZ. A szabad demokraták szerint az őssejt-ügy is bizonyítja, hogy nagy a kereslet a betegek részéről a még nem engedélyezett terápiák iránt. Ezért megfontolandó, hogy az őssejt-kutatásban élen járó országok gyakorlatához igazodva, a tapasztalatokat felhasználva bővíteni lehessen az embrionális őssejt-kutatások hazai lehetőségeit. Forrás: Magyar Rádió

Az ezzel kapcsolatos orvosszakmai-jogi-etikai előkészítést végezhetné el az Orvosetikai Kerekasztal, ahová a kormány, az Egészségügyi Tudományos Tanács, a parlamenti pártok, a négy magyar orvosegyetem, az orvoskamara, civil szervezetek és egyházak delegálhatnának szakértőket az SZDSZ kezdeményezése szerint.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben

ős-sejt

Elküldte Angyal Gabriella idő 2009. augusztus 13., 00:26
Az őssejt kutatások helyett az ősbűn kutatással kellene foglalkozzanak! Az még talán eredményre is vinné a nagy tudományoskodó professzorokat! Talán megtalálhatnák az Istent! Kutatás nélkül is egyenes az út, csak igen keskeny! Viszont azért egy dolog világít rajta: a Kereszt!

?

Elküldte Horváth-Bolla Zsuzsanna idő 2009. augusztus 13., 06:59
Nem értem, a kettőt miért kell összekeverni. Teljesen más téma a kettő. Figyelmébe ajánlom az ŐSSEJTkutatásról szóló egyéb cikkeinket, ismeretbővítés céljából.

:)

Elküldte Angyal Gabriella idő 2009. augusztus 13., 11:02
Köszönöm szépen a segítséget de én megelégednék azzal az ismeretbővítéssel amit a mi Urunk az Úr Jézus Krisztus kijelent nekünk a Szentírásban.

Segítség

Elküldte Horváth-Bolla Zsuzsanna idő 2009. augusztus 13., 12:09
Azt hiszem, nem elhanyagolható tény, hogy az őssejt-kutatással szenvedő emberi lényeken tudnak segíteni. Persze, fontos az is, hogy Istenhez forduljunk és imádkozzunk azokért, akik betegek, de az imádság mellett, ha tudunk valamit tenni a betegek érdekében azt meg is kell tenni.
A kutatásnak számos erkölcsi, etikai kérdése van, amire minekünk keresztényként illik válaszolnunk, illik nézeteikkel egyfajta orientációt adnunk a megoldások keresésében. Itt természetesen segítségül hívjuk a Szentírást. A hangsúly azonban mégis a válaszokon, a tetteken és a segítségen van - hiszen ez áll a Bibliában is.