Betört és pezsgőt bontott a tolvaj a csornai evangélikus templomban

Létrehozás: 2009. június 07., 20:40 Legutolsó módosítás: 2009. június 07., 20:40

Csorna – Betörtek hétvégén a csornai evangélikus templomba. A gyülekezettől egy doboz gyufát, egy üveg pezsgőt loptak és egy betört ablakot kell majd megjavítaniuk. Az erkölcsi kár viszont annál nagyobb, véli Tubán József lelkész. Forrás: nyugathir.hu / Bakács László

„Értéket nem őrzünk a templomban, így, ha haszonszerzés volt a tolvaj célja, rossz helyre jött –magyarázta Tubán József. – A pezsgő a templomi emlékünnepségről maradt meg, az egyik szekrényben akadt rá. Miután megitta, az üveget a szomszédos zöldségforgalmazó telepre dobta át, ott találtuk meg. A gyertyatartókat is leszedte az oltárról, de miután láthatta, hogy értéktelenek, otthagyta őket.”
A lelkész szombaton délelőtt fedezte fel a betörés nyomait. A szekrények nyitva voltak, a betörő átforgatta a polcokat. Ám oltárterítőkön, énekeskönyveken kívül mást nem talált. Illetve egy üveg borba is belekóstolt néhány korty erejéig, de úgy látszik, a pezsgő jobban esett neki. A gyülekezet tagjai természetesen felháborodtak a betörésen.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben