Betlehemi láng: Bécsben és Erdélyben is

Létrehozás: 2009. december 14., 13:08 Legutolsó módosítás: 2009. december 14., 13:10

Bécs – Megérkezett Bécsbe a betlehemi Születés Templomában meggyújtott láng. A béke szimbólumát lámpásba zárva repülővel hozták az osztrák fővárosba, hogy ott az egyes országok, nemzetek cserkészküldöttségei átvehessék és otthonaikba vigyék. Forrás: dunatv.hu

A bécsi II. kerületi szerb ortodox templom elé azért jött mindenki, hogy magával vigyen a lángból, amely 23 éve a népek közötti békére emlékezteti a fiatalokat. „Az évek során egy dzsembori, egy fesztivállá nőtte ki magát, ahol évről-évre nagyon sok cserkész találkozik Európa különböző országából” – mondja Szemerédi Tibor bécsi cserkésztiszt.

A betlehemi láng így eljuthat Erdélybe is. Az ott élőknek ez az adventi ünnepkör egyik legfontosabb része.

Gaál Sándor a Romániai Magyar Cserkészszövetség elnöke hozzátette: „Átvéve a lángot, elvisszük haza, Erdélybe, és egész Erdély-szerte leosztjuk az ott lévő csapatoknak. Hazafelé menet Nagyvárad, Kolozsvár, Marosvásárhely vár minket."

A betlehemi láng átadásába a Magyar Önkormányzatok Szövetsége is bekapcsolódott.

Pelyhe József Gödöllő önkormányzati képviselője elmondta:  „Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is Gödöllőn a holnapi nap, ünnepélyes keretek között kerül szétosztásra a betlehemi láng a magyarországi megyék képviseletében jelen lévő településvezetőknek."

A lángra mindenki nagyon vigyáz, hogy karácsonyig folyamatosan égjen a béke jelképe.

Film: http://www.dunatv.hu/kulfold/bekelangja.html

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben