Beolvasott az egyház a pénzhajhász brókereknek

Létrehozás: 2008. október 17., 19:54 Legutolsó módosítás: 2008. október 26., 15:00

Berlin - A nemzetközi pénzügyi válság kapcsán a német katolikus egyházon belül többen bírálták a tőkepiaci hozadékok hajhászását és a bankoknak nyújtott állami segítség mértékét. Forrás: MTI/Privátbróker

A München-freisingi érsek a bajor rádiónak (BR) kijelentette: a befektetett tőke hozadéka "nem jelentheti az élet szívverését". Reinhard Marx hozzátette: mindig is idegesítették az olyan emberek, akik azt hiszik, hogy a laptop előtt ülve meggazdagodhatnak anélkül, hogy bármit is tettek volna ennek érdekében.
Az érsek szerint az embereknek meg kell tanulniuk, hogy hosszú távon kifizetődik az erkölcs. - Ennek érdekében azonban az államnak is tennie kell, nehogy az a benyomás alakuljon ki, mint az utóbbi években, hogy az a hülye, aki tisztességes - hangoztatta Marx érsek.
Augsburgi kollégája a családi pótléknak a német parlament által jóváhagyott emelését, pontosabban az emelés mértékét bírálta keresetlen szavakkal. Walter Mixa püspök a havi 10 eurós emelést a családok megsértésének, a társadalomért végzett munkájuk durva semmibevételének nevezte a ZDF televízióban.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben