Balavány György: Jézus és a politika

— Felvéve: ,
Létrehozás: 2009. április 14., 14:47 Legutolsó módosítás: 2009. április 14., 14:48

Jól ismert ballib tézis, hogy a konzervatív politika támogatása bűn. Nota bene arról nem hallunk tőlük, hogy a liberális politika támogatása is bűn volna… Ami engem, hétköznapi hívőt illet, nem szeretem a liberálisok tüsténkedését az egyházban, de körülötte sem. Forrás: MNO

Az eredeti liberális eszme sok tekintetben az egyházi tanok ellenében fogalmazódott meg, vagyis éles ellentéte a kereszténység üzenetének. Fő törekvése a szekularizáció, s ez – bárhogy forgatjuk – azt jelenti, hogy az egyházat a „világnézetileg semleges állam” elve alapján ki kell tessékelni a közéletből. Ebben az a tragikomikus, hogy világnézetileg semleges ember, valamint ilyen állam nem létezik.
Továbbiak: Magyar Nemzet, 2009. április 11.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben

Balavány György: Jézus és a politika

Elküldte Wallenstein Richárd idő 2009. május 02., 07:41
Jól ismert ballib tézis, hogy a konzervatív politika támogatása bűn.

Az eredeti liberális eszme sok tekintetben az egyházi tanok ellenében fogalmazódott meg, vagyis éles ellentéte a kereszténység üzenetének

**

Na szóval Balavány György jó szokása szerint ujra igen nagy butaságot irt. Szegény, mit tud mást, hiszen müveletlensége miatt másra nem képes.
Olyan dolgokat jelent itt ujra ki, melyek ha finoman irom, csusztatás, de ha nevén nevezem akor gyülöletterjesztés hazugsága csomagolva.
Ugyanis fogalma sincs a liberalizmusról. A "ballib"- mely fogalom sem létezik - sehol és soha nem mondta azt, hogy a konzervativ politika támogatása a liberalizmus révén bün volna. Balaványi György ha icipicit ismerné a magyar történelmet nem volna bátorsága ilyet leirni. Az más kérdés, hogy nincs hétköznapi meg hétvégi vagy ünnepi hívö. Hiv´ö van vagy nem hívö. De Balavány György nemcsak hogy nem hívö, de még csak nem is vallásos. Ha hivö lenne, akkor ismerné a Biblia tanitásait többek között a szeretetröl szólot. Ha ismerné, akkor nem irna hazugságokat nem csusztatna, mert a hazugság a gyülölködés nem a szeretet része.

Balavány György sajnos müveletlenségét a saját büszkeségében fitogtatja ráadásul, hiszen olxat állit, ami megint alklamas gyülölet gerjesztésre. Nézzük csak: "Az eredeti liberális eszme sok tekintetben az egyházi tanok ellenében fogalmazódott meg, vagyis éles ellentéte a kereszténység üzenetének"
A liberális eszme soha nem lépett fel az egyházi tanok ellen, nem elemezte egyetlen keresztény felekezet vallási, hítbeli dogmáit, tanításait, így nem lépett fel sohasem a kereszténység ellen. (Azt megkérdezném egyszer Balavány Györgytöl, hogy mi is a kereszténység üzenete?)
Amit Balavány György szándékosan félre magyaráz az az, hogy a liberális világnézet az egyházakat mint intézményeket különállónak tekinti az államtól. Más szóval az állam és az egyház teljes szétválasztását támogatja.
Ez viszont nagyon helyes.
Az egyháznak nem az állami életben való részvétel a feladata. Az egyházak végezzék azt a feladatot amit Jézus a Krisztus tanitásai alapján feladatuk volna. Semmi más.