Az ősök szellemi forrásából kortyoltak

Létrehozás: 2010. november 02., 12:12 Legutolsó módosítás: 2010. november 02., 12:12

Bonyhád – Remek hangulatban telt a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumban a Magyar Tudomány Napja alkalmából szervezett esemény. Forrás: teol.hu

A program két részből állt, délelőtt rendhagyó tanórákon 26 kutató diák előadását hallgathatták meg társaik. Délután pedig a gimnázium pedagógusai közül hatan tartottak hasonlót az érdeklődőknek. Utóbbiak témájául az 1910-ben érettségizők szellemi forrásai szolgáltak. Ugyanis az idén 100 éve, hogy érettségizett az első osztály az iskolában.

Az elhangzottakat a Dobos Gyula vezette zsűri értékelte. A legjobbnak Fekete Gyöngyi előadását ítélték. Második lett Csötönyi Nóra – aki a közönségdíjat is begyűjtötte –, míg harmadikként Fauszt András végzett. Ónodi Szabolcstól, a gimnázium igazgatójától megtudtuk, hogy első alkalommal készültek a pedagógusok ilyen formában a Magyar Tudomány Napjára. De abban bízik, hogy a három éve megnyitott iskolamúzeumban lévő század eleji, vagy annál korábbi könyvek inspiráló hatással lesznek kollégáira és a növendékekre egyaránt.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben