Az önkéntességet támogató program indul

Létrehozás: 2010. december 13., 10:26 Legutolsó módosítás: 2010. december 13., 10:28

Kaposvár – Az önkéntességet szeretnék erősíteni az egész unióban jövőre, ezért Magyarországon is ezt támogató program indul - mondta a hétvégén Kaposváron Szászfalvi László államtitkár. A Kapospont kérdésére azt is elmondta: az egyházi iskolák is ugyanannyi támogatást kapnak jövőre, mint az állami iskolák. Forrás: kapos.hu

A református presbiterekkel is találkozott pénteken este Szászfalvi László. A presbiter pénteken a Kaposvár és környéki gyülekezetek világi vezetői gyűlnek össze rendszeresen. Főleg azzal a céllal, hogy tájékozódjanak az aktuális változásokról. Az egyházak és egyházi intézmények szempontjából pozitív változást hoz 2011 – mondta el az államtitkár.

„Az intézményfinanszírozásban az egyenlő finaszírozás elve meg fog valósulni a következő költségvetési évben már. Ezen túlmenően egyházi rekonstrukciós támogatásra már tudunk adni támogatásokat. Ebben az évben 0 forint volt ez az előirányzat, a következő évben 1,2 milliárd lesz” – mondta Szászfalvi László.

Az önkéntesség európai éve lesz jövőre – hangzott el szombati tájékoztatóján. A magyar kormány már elkészítette nemzeti programját, a megyei elképzeléseket is várják. Ennek segítésére pénz is lesz, de még nem tudni, pontosan mennyi.

„Elsősorban a tudatosítása az önkéntességnek, ennek az önkéntességnek a felhasználása a társadalmi kohézió érdekében. Célcsoportok vannak természetesen, különösen a fiatalok, a fiatal felnőttek, illetve a civil szervezetek és az egyházak” – tette hozzá az államtitkár.

Kérdésünkre az államtitkár azt is elmondta: egyházi és civil területen egységes Kárpát-medencei magyarságban szeretnének gondolkodni. Éppen ezért a jövőben egy civil Magyar Állandó Értekezletet is létrehoznának.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben