Az elítéltek festik a mászókákat a győri evangélikus iskolában

Létrehozás: 2009. július 15., 15:48 Legutolsó módosítás: 2009. július 15., 15:48

Győr – Folytatódik a megbántam, jóvátenném elnevezésű program. A győri börtönben élő elítéltek májusban az állatkertben dolgoztak, míg kedden és szerdán a Péterfy Sándor Evangélikus Oktatási központban segítenek a felújításban. A fogvatartottak nem kapnak fizetést a munkáért, de a börtönlakók több mint fele még így is szívesen jelentkezett a feladatra. Forrás: nyugathir.hu

Megszépül az Evangélikus Oktatási Központ óvodájának udvara. Két nap alatt a rabok gondosan lecsiszolják és le is festik a mászókákat, hintákat. Akik itt vannak, mindannyian önként vállalták a munkát. Egyrészt azért, mert így legalább egy kicsit kimozdulhatnak a falak közül, másrészt pedig a program segítségével könnyebben tudnak majd visszailleszkedni a társadalomba.

A börtönlelkész szerint fontos, hogy az elítéltek szembe merjenek nézni a nyilvánossággal, hiszen ez az első lépés a társadalom felé.

A jóvátételi program ezután is folytatódik. Idén várhatóan még két intézményben dolgozhatnak a rabok. Az intézetparancsnok persze azt szeretné, ha több győri intézmény is jelentkezne, ahol szükség van az elítéltek munkájára.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben