Az Élet Menetével a holokauszt áldozataira emlékeztek Budapesten

Létrehozás: 2010. április 21., 09:19 Legutolsó módosítás: 2010. április 21., 09:27

Budapest – Mintegy tízezer ember, köztük vezető szocialista politikusok és közéleti személyiségek részvételével, a sófár jelére indult el vasárnap délután a fővárosi újpesti rakparttól az Élet menete felvonulás, amellyel a holokauszt magyarországi áldozataira emlékeznek. Forrás: MTI, FN.hu, hirtv.hu, MNO

Az Élet Menetével a holokauszt áldozataira emlékeztek Budapesten

Fotó: MNO

Gyurcsány Ferenc és Hagyó Miklós is részt vett az idei Élet menetén. A több ezres tömeg a Szent István parkból a vizafogói mártíremlékműig vonult fel a holokauszt magyarországi emléknapján.

A rendezvényen rendkívüli volt a biztonsági készültség. A rendőrség a hírTV tudósítójának beszámolója szerint három férfit igazoltatott, akik palesztin holokauszt és gyermekgyilkosok feliratot emeltek a magasba. Gyurcsány Ferencet testőrök kísérték. A megemlékezésen a szocialista párt több vezetője is részt vett, ott volt Kuncze Gábor és a belváros fideszes polgármestere, Rogán Antal is.

Horváth Csaba volt főpolgármester-helyettes a menet indulása előtt tartott beszédében úgy fogalmazott: közös felelősségünk, hogy szűnjön meg a kettős beszéd, amely megkülönbözteti az embereket, nem hagyhatjuk, hogy bárkinek is félnie kelljen nemzetisége vagy felekezeti hovatartozása miatt.

Rogán Antal, Belváros-Lipótváros fideszes polgármestere hangsúlyozta: „állítsuk vissza a józan ész tekintélyét, hogy ordas eszmék ne veszélyeztessék nemzetünket”. Hozzátette, hogy nem csak a saját, hanem a nemzet történetét is közösen írja minden ember.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben