Az egyháznak nyitnia kell – Református Egyházi Napok Pápán

Létrehozás: 2010. június 25., 08:48 Legutolsó módosítás: 2010. június 25., 08:53

Pápa – Az egyház és a világ összetartozik, nem lehet őket kijátszani egymás ellen – vallja Steinbach József, dunántúli püspök, aki szerint az egyháznak azokat is meg kell tudni szólítani, akik elsősorban világi életet élnek. Forrás: rtlhirek.hu

Évek óta tízezreket vonz a Református Egyházi Napok Dunántúl című rendezvény, amelyet idén Pápán tartanak június 25-től. Az idei REND főként az üdvösség kérdésével, illetve azzal foglalkozik, hogy miként lehet azt a XXI. században kommunikálni.

A rendezvény egyik házigazdája, Steinbach József szerint az egyházban elegendő bátorságnak kell lennie ahhoz, hogy azok felé is nyitni tudjanak, akik „nem feltétlenül egyháziasan gondolkodnak".

A szervezők szerint az üdvösséget evilági példákon keresztül is tudják majd szemléltetni. Vallják, hogy emberek találkozásakor, jószándékú összejöveteleken, őszinte beszélgetéseken, ha református keresztyénként egymással meg tudja osztani közös kincseit, ha tudnak együtt örülni, akkor az maga az üdvösség.

A REND házigazdái lesznek: Steinbach József dunántúli református püspök, Lentulai Attila esperes, Dr. Kovács Zoltán Pápa polgármestere, valamint Márkus Mihály pápai lelkész, a REND főszervezője.

Az eseményre meghívták Pitti Katalint, Ákost, a Lumen Christi-t, Lord-ot, és Levente Pétert, akik koncertekkel színesítik majd a rendezvényt.

Kapcsolódó videó:

http://www.rtlhirek.hu/dock/videogallery/15:93853

Dusicza Ferenc református lelkész beszélgetett Steinbach József dunántúli püspökkel, aki szerint az egyháznak haladnia kell a korral és nyitnia kell azok felé is, akik kevésbé vallásos életet élnek.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben