Alvinczi Péter Szeretetszolgálat: Nincs fizetés, 20 000 gondozott veszélyben

Létrehozás: 2009. november 03., 13:06 Legutolsó módosítás: 2009. november 03., 13:07

20.000 gondozást igénylő ember ellátása kerülhet veszélybe, mert az Államkincstár leállította a gondozottak után járó pénz kifizetését az Alvinczi Péter Szeretetszolgálatnak. Az ott dolgozó 1.000 gondozó három hónapja ingyen dolgozik. A Pénzügyminisztérium szerint nem fizethetnek, mert nyomozás folyik a Szeretetszolgálatot alapító egyház ellen. Forrás: tenyek.hu

Egy szigetmonostori idős házaspárhoz hétfőn kétszer ment ki a gondozója. Először hajat vágott, és vérnyomást mért. Másodszor mégegyszer megmérte a vérnyomást. Ez a gondnok naponta 7-8 emberhez jár ki. 3 hónapja ingyen.
 
A Szeretetszolgálatnál elmondták, valóban nem adnak fizetést, mert nem kapják meg a gondozottak után járó normatívát az Államkincstártól. A szolgálat fenntartója ugyanis egy egyház, aminek az alapításával kapcsolatban nyomoz az ügyészség. A Szeretetszolgálatnál azt mondják, a normatívát akkor is ki kellene fizetni.
 
Az Államkincstárnál azt mondták, ők nem nyilatkozhatnak csak a Pénzügyminisztérium.
 
Írásban válaszoltak, azt írták, hogy az egyházi kiegészítő normatíva nem jár, ha kiderül, hogy az alapító egyház nem is létezik. Igaz, ez ebben az esetben még nem derült ki.

Videó: http://tenyek.tv2.hu/Belfold/TenyekCikkek/2009-11-02-szeretetszolgalat

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben