Áldások az áldottakhoz – megjelent Varga Gyöngyi Áldáskönyve

Létrehozás: 2009. december 11., 17:00 Legutolsó módosítás: 2009. december 11., 17:01

„Ez az áldáskönyv az áldottakhoz szól, és egyben az áldás továbbadására hív” – olvasható a néhány hete megjelent Áldáskönyv előszavában. Forrás: reformatus.hu / Hegedűs Márk

A kötet három hete jelent meg, s már több mint a kétharmada elfogyott. Az evangélikus fiatalok nagyon szívesen fogadták ezt a kiadványt – mesélte portálunk kérdésére Rigó Renáta, a Luther Kiadó marketing-ügyintézője néhány napja, a Keresztyén Karácsonyi Könyvvásáron.

Varga Gyöngyi evangélikus lelkész-teológus könyvét egy kerekasztal-beszélgetéssel egybekötve mutatták be csütörtökön este, Budapesten. A Pilinszky János irodalmi kávéházban tartott beszélgetés résztvevői voltak Schäffer Erzsébet újságíró, Varga Gyöngyi a kötet szerzője, Gáncs Péter püspök, a moderátor Kendeh K. Péter, a Luther Kiadó igazgatója volt.

„Az áldás mindannak a jónak, értékesnek és igaznak összefoglaló neve, amely az életet gazdaggá, teljessé teszi, Létté emeli” – ezeket a gondolatokat is megtaláljuk az Áldáskönyvben. A kötetben sokféle áldást (ünnepi áldásokat, régi magyar imákat, ír áldásokat stb.) találunk gazdag és színes illusztrációval együtt. A könyv osztatlan sikert aratott az evangélikus fiatalok körében.

„Az egyház fiataljainak honlapjára, – a www.myluther.hu –ra, amikor feltöltöttem, hogy megjelent az Áldáskönyv, nagyon sok hozzászólás érkezett. Ilyenek, mint: ha Varga Gyöngyi írta a könyvet, csak jó lehet! Többen örültek, hogy végre van egy olyan könyv, amit karácsonyra szívesen tudnak ajándékozni testvérnek, édesanyának, szomszédnak, bárkinek” – mesélte megkeresésünkkor Rigó Renáta, a Luther Kiadó marketing-ügyintézője.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben