Aktívak az adománygyűjtők

— Felvéve: , , ,
Létrehozás: 2010. július 01., 09:46 Legutolsó módosítás: 2010. július 01., 09:47

Az árvíz levonult, de a segítségre továbbra is nagy szükség van minden tekintetben. A Kecskeméti Református Egyházközség az Emmaus házban már fogadott gyermekeket az árvíz sújtotta területekről. A jószándékú adománygyűjtők továbbra is aktívak. Forrás: kecskemetitv.hu / Szabó Lilla

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Országos Központja ideiglenes kirendeltséget alakított ki Felsőzsolcán. A Dél-alföldi Régióban és a Kecskeméten folyó munka része az információk gyűjtése, illetve a felajánlott bútorok és berendezési tárgyak rendszerezése. Ezekre a holmikra a későbbiekben rendkívül nagy szükség lesz, azonban jelenleg a kárterületen      való elhelyezésük nem oldható meg – kaptuk a tájékoztatást a máltai szeretetszolgálat kecskeméti csoportjától. Felsőzsolcán, ahol a város 80 százaléka víz alá került; óriási ütemben folyik a károk felmérése, és az életveszélyessé vált házakban bennrekedt értékek speciális módon való kimentése. Jelenleg 100 ház életveszélyes, de ezek is egymás után dőlnek össze. A Máltai Szeretetszolgálat munkatársai az egységcsomagok összeállítását és eljuttatását végzik, az önkéntesek részt vesznek a házak kiszárításában. Tisztító és fertőtlenítő szereket is folyamatosan gyűjtenek és szállítanak a kárterületre. Felsőruházatot azonban egyáltalán nem, tekintettel arra, hogy a helyszínen több tornaterem telve van ruhákkal.   

A kecskeméti Szent László Lions Club gyűjtése is folyamatos.      Ebben a hónapban több kamion fordult meg, telve ágyakkal, háztartási gépekkel, bútorokkal és ruhaneműkkel. Július 14-én is indul teherautó Szikszóra.

Videó:

http://kecskemetitv.hu/hun/s_!news/i_33/i_52925/index.html

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben