A Fidesz elnöksége a katolikus egyházi vezetőkkel találkozott

Létrehozás: 2009. május 20., 08:28 Legutolsó módosítás: 2009. május 20., 08:29

Az ország helyzetéről, a nemzet állapotáról és az egyház szolgálatáról folytatott megbeszélést a Fidesz elnöksége és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Állandó Bizottsága kedden Budapesten, az egyházi testület székházában – tájékoztatott a párt sajtóosztálya közleményben. Forrás: MTI

A találkozón jelen volt Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, Schmitt Pál európai parlamenti (EP) képviselő, listavezető, Szijjártó Péter, az elnöki stáb vezetője, Gyürk András EP-képviselő, kampányfőnök és Balog Zoltán képviselő, az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának elnöke. Az MKPK Állandó Bizottságának tagjai: Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, az MKPK elnöke, Pápai Lajos győri megyés püspök, az MKPK elnökhelyettese, Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek és Bosák Nándor debrecen-nyíregyházi megyés püspök.

Mohos Gábor, a püspöki konferencia titkára elmondta: a megbeszélésen nagy általánosságban áttekintették a jelenlegi gazdasági-társadalmi helyzetet, amelyről az egyházi vezetők is elmondták a véleményüket. Mint hozzátette, a tárgyilagos hangvételű találkozón szó esett arról, hogy a gazdasági válságnak erkölcsi és kulturális összetevői is vannak, az egyházi vezetők így e tekintetben is értékelték a helyzetet. A megbeszélésen az egyházi testület tagjai kitértek arra, hogy a magyar társadalom demográfiai válságot él át, ami abból is adódik, hogy sok család helyzete igen nehéz – jegyezte meg Mohos.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben