„Jó szájízzel távozom” – Nyugdíjba vonult a kecskeméti református gimi igazgatónője

Létrehozás: 2010. június 28., 21:32 Legutolsó módosítás: 2010. június 28., 21:35

Nyugdíjba vonult Vetéssy Katalin, a Kecskeméti Református Gimnázium igazgatója. 45 évet töltött a pályán, ám most, hogy lejárt a megbízatása már nem vállalta el újabb öt évre a posztot. Legközelebbi tervei között elsősorban az utazást említette. Az egyházközségtől kapott búcsú ajándékként egy utazási lehetőséget bibliai tájakra és a libanoni cédrusokhoz. Forrás: kecskemetitv.hu / Szabó Lilla

Jó szájízzel távozom. Furcsa lesz, de olyan pálya után megyek el, amit mindenkinek kívánhatnék. Ezt el is mondtam a kollégáimnak és a gyerekeknek is, hogy ha valaki 45 évig azt tudja csinálni, amit szeret, az nagyon nagy nyereség, és én azt csináltam – fogalmazott Vetéssy Katalin a Kecskeméti Református Gimnázium igazgatója.

Vetéssy Katalin hozzátette: az egész tanári pályájára szívesen emlékszik vissza, mind a Katonás évekre, mind a Református iskolára. Ez utóbbiba két okból érkezett.

Az egyik a családi hagyomány volt, hiszen édesapám is a református gimnázium tanára volt, a másik pedig, hogy kipróbáljam azt is, hogy egy jól bejáratott iskola után, hogyan lehet megteremteni egy újat – mondta el Vetéssy Katalin a Kecskeméti Református Gimnázium igazgatója.

Emellett a hatosztályos gimnáziumi képzést elsők között vezethette be az országban. Az igazgatói poszton helyét Szenes Mártonné, eddigi igazgatóhelyettes veszi át.

Videó:

http://kecskemetitv.hu/hun/s_!news/i_33/i_52672/index.html

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben