KIM: újabb civil szervezeteket támogat a kormány

Létrehozás: 2011. augusztus 12., 08:32 Legutolsó módosítás: 2011. augusztus 12., 08:32

Budapest – Bővítette a kormány a korábban támogatott civil szervezetek körét, több szervezetnél pedig megnövelte a támogatást, összesen több mint 320 millió forinttal, így az idei kormányzati támogatás megközelíti a hétmilliárd forintot – közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) csütörtökön. Forrás: MTI

A kormany.hu oldalon megjelent közlemény szerint elsősorban nemzetpolitikai feladatokra, a kedvezménytörvény alapján járó oktatási és nevelési feladatokra, családpolitikai programokra, szociális tevékenységre, krízisellátó rendszerek, fogyatékos embereket segítő szervezetek működésére, kulturális feladatokra, valamint sportcélú és utánpótlás-nevelési feladatokra kapnak támogatást a civil szervezetek. A közhasznú szervezetek 40 millió és 500 ezer forint közötti támogatásban részesülnek.
A közleményben példaként említik, hogy az állam 30 millió forinttal járul hozzá a révkomáromi Selye János Egyetem működési költségeihez és programjaihoz, 18 millió forinttal pedig a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola havi fenntartási költségeihez, ezzel is támogatva a határon túli magyarok oktatási programjait.
Ezenfelül a kormány 20 milliós forrást biztosít az Erdélyben lévő felőri református egyházközségnek a helyi szórványkollégium építésének befejezéséhez. A nemzetpolitikai tevékenységet támogatja a kabinet azzal, hogy többi között a Moldvai Csángómagyarok Szövetségének 30 millió forintot és a Concordia Minoritatis Hungaricae Polgári Egyesületnek 20 millió forintot biztosít, a pénzt működési költségeik finanszírozására kapják – írják.
A Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösségnek programfinanszírozásra, működési költségekre, tudományos kutatásra, illetve a Lendvai Információs Irodának a működési költségeire 13 millió forintot ad a kabinet.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben