Hárommillió forint értékű adomány gyűlt össze eddig a reformátusok kék vödör akciójával

Létrehozás: 2011. november 21., 10:45 Legutolsó módosítás: 2011. november 21., 10:47

Budapest - Eddig több mint ezer kék vödör telt meg hárommillió forint értékű adománnyal a Tiszántúli Református Egyházkerület, a Debreceni Református Egyházmegye, a Magyarországi Dorcas Segélyszervezet és a Magyar Református Szeretetszolgálat akciójának eredményeként - közölte a Magyarországi Református Egyház (MRE) kommunikációs szolgálata csütörtökön az MTI-vel. Forrás: MTI

Mint írták, hétfőn a beregszászi idősek otthonában, a tivadari gimnáziumban és a nagydobronyi gyermekotthonban adják át a több mint hárommillió forint értékű adományt. A gyűjtési akcióba bármilyen intézmény vagy magánszemély bekapcsolódhatott. A kék vödrökbe többnyire rizs, cukor, konzerv, étolaj, keksz, levespor, tisztálkodási szer és édesség került. Az akciót két éve indították, először iskolának, majd anyaországi és erdélyi családoknak segítettek.
A közlemény szerint a vödrök közül 350-et hétfőn adnak át kárpátaljai rászorulóknak; az alkalmon Bölcskei Gusztáv, az MRE zsinatának lelkészi elnöke, Vad Zsigmond, a Debreceni Református Egyházmegye esperese, Pál Sándor, a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány kuratóriumának elnöke és Visky Pál, a Kelet-Európai Dorcas Segélyszervezet igazgatója vesz részt.
A nagyszabású élelmiszer- és adománygyűjtési akció keretében idén határon inneni és kárpátaljai rászoruló családokhoz juttatják el a kék vödrök egy részét.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben