Elindult az egyházi adás – Székesfehérváron is fogható a Katolikus Rádió

Létrehozás: 2011. augusztus 02., 08:45 Legutolsó módosítás: 2011. augusztus 02., 08:46

A közeljövőben több városban is el kívánja indítani műsorát a Magyar Katolikus Rádió – tudtuk meg Spányi Antal székesfehérvári megyés püspöktől. Forrás: Magyar Hírlap / Kacsoh Dániel

A fővárosi után a médium első vidéki, ultrarövid-hullámú adása tegnap indult Székesfehérváron. 

A Magyar Katolikus Rádió az egyetemes értékek napi gyakorlattá tételéhez nyújt segítséget – jelentette ki Róth Péter, Székesfehérvár fideszes alpolgármestere annak kapcsán, hogy a településen elindult a médium első vidéki ultrarövid-hullámú adása tegnap a 96,1 MHz-en. Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök, a rádió vezérigazgatója lapunknak elmondta, a huszonnégy órában sugárzó adó műsorstruktúrájában naponta hatórányi önálló, a helyi közélet, kultúra és hitélet aktualitásairól beszámoló anyag is szerepel. Utóbbi készítésébe a városban működő Médiacentrum, a Fehérvár és a Vörösmarty Rádió munkatársai is bekapcsolódnak – tájékoztatott Radetzky András vezérigazgató-helyettes, aki hozzátette, a megyeszékhelyen nem építettek ki adásra alkalmas stúdiót, a helyi műsorkészítő műhely állítja össze az adásba kerülő műsorokat, s továbbítja őket interneten a budapesti stúdióba. Onnan pedig azok szoftveres alkalmazással jutnak el Székesfehérvárra.

A megyés püspök emlékeztetett, a csatornát alapító Magyar Katolikus Püspöki Konferencia hétévi, középhullámon való sugárzás után döntött arról, hogy áttér a jobb minőségű, egyúttal olcsóbb ultrarövidhullámra. Elsőként a fővárosban nyertek frekvenciát, amelyen az év elején meg is indult a sugárzás, később a székesfehérvári mellett egy szombathelyi frekvenciához is sikerült hozzájutniuk. Utóbbi városban várhatóan szeptember folyamán indulhat a helyi csatorna.

Spányi Antal elmondta azt is, figyelik a pályázatokat, s ha lehetőség adódik, terveik szerint a jövőben több más településen is megszerzik a sugárzás lehetőségét. „Az egyház felismerte, hogy fontos a részvétel a tömegtájékoztatás ezen területén, és a visszajelzések alapján az emberek örömmel fogadják a katolikus rádió műsorát” – fogalmazott a megyés püspök, hangsúlyozva, nem kereskedelmi, hanem közösségi rádiót működtetnek.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben